Стартира националното турне на Ахат

Утре – 28 август (вторник) – с концерт в летния театър на Варна стартира голямото национално турне на българските лидери в тежкия рок АХАТ! В сряда – 29 август – ще се състои и вторият гиг от турнето в Бургас.

Домакини на концертите са София Мюзик Ентърпрайсис и Харбър Айлънд Рекърдс. Ще се лее много бира на фона на любими рок-химни и взривяващо настроение.

Вече са известни и подгряващите артисти за първите две дати от турнето. На сцената на летния театър във Варна преди хедлайнерите АХАТ публиката ще види група Ренегат. Формацията съществува от 2000 г. и е много популярна в българските рок среди. До този момент има издадени пет албума, а преди година записаха парчето “Звярът в мен” с гост музикант фронтмена на Ахат – Звезди.

Горещата новина за концерта в Бургас е, че специален гост на групата ще бъде суперзвездата от Ню Йорк Джеф Скот Сото. Той ще се качи на сцената на летния театър преди АХАТ. За първи път идва в България и заедно с бургаската банда Грас ще вдигне настроението на публиката с парчета на Куин, Ван Хален и Талисман.

Макар и доста млад, Джеф има зад гърба си внушителна биография, която включва съвместна работа като вокалист в едни от най-големите светила в световната рок история – Ингви Малмстийн, Аксел Руди Пел, Талисман, Буги Найтс, Джърни и Докен. Освен всички проекти, над които работи в момента, много настойчиво в средите се носи информацията, че Джеф е поканен и за вокалист на Куин.

Билетите
за концертите от турнето на АХАТ са на цена от 8 лв. и могат да бъдат закупени от:

Фестивален и Конгресен Център – Варна
Дворец на Културата и Спорта – Варна
НДК, Билетен център – София
Онлайн на адрес www.ticketpro.bg
Касите на Тикетпро и неговите партньори
Музикални магазини: Саунд гардън (Бургас), Вижън (София), Мюзик център и Рок шоп (Пловдив), Млад техник (Сливен), Медуза (Велико Търново)

Сподели в: