Стартира Клубен тур в подкрепа на Емил Харизанов

16 български артисти ще свирят по време на клубния тур „С коктейл за Емо”. Той стартира от 24 юли 2009г. и продължава до 2 август и ще се проведе в 5 заведения по южното ни Черноморие. Специално за кампанията ще бъде изготвено специално меню „С коктейл за Емо”, включващо фрешове, безалкохолни и алкохолни коктейли на промоционални цени, като част от сумата отива в помощ на Емо.

Артистите, потвърдили участие до момента са MC TROLEY – водещ, Ambient Anarchist и Виктор Георгиев, Teamdream, Creative – Калин Върбанов и Боряна, UFOtv, DJ Marten, Ивайло Евтимов – Furioso, DJ Oto, DJ Zion – Zionlionz Soundsystem, DJ P6U – Zionlionz Soundsystem, DJ Kickon & Emil Prize (Camp Sessions), bedbug STUDIO (Carrera & Chinchila), Рут Колева, Negy / FARS, Михаел Велков, Александър Стoйков и Божидар Симеонов. За да задържат елемента на изненада организаторите запазват тайна някои от имената, включили се в тура.

Заведенията, които подкрепят кампанията са бар „Малката Текила” (гр. Созопол), бар „Памперо” (к-г Смокиня), бар „Баш бар” (к-г Градина), бар „ Mood” (гр. Лозенец) и– бар „Памперо” (к-г Арапя). Във всяко едно от местата ще бъде разположена стационарна урна, в която допълнително ще се набират средства за инициативата.

Срещу 2лв, желаещите да подкрепят каузата могат да участват и в благотворителна изложба (която ще се състои след 2.08.2009 в гр. София), като нарисуват картина на избрана от тях тема, с осигурените от организаторите материали.

Някои от творбите му може да видите тук

Отворена е дарителска сметка
В лева BG09UBBS80021071849320 В евро BG58UBBS80021430707310
Или изпрати дарителски sms
с текст DMS Emo на номер 17 777 (за всички gsm оператори)

Емил Василев Харизанов е син на керамиците Васил и Пепа Харизанови. От малък проявява интерес към занаята на родителите си и учудва със сръчността и начина си на мислене, неприсъщи за възрастта му. По-късно е приет в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”. Там Емил доразвива таланта и уменията си, като обръща особено сериозно внимание на часовете по скулптура. След успешното си дипломиране, Емил полага изпити и е приет в Академията за приложни изкуства във Виена. Той е сред малцината в курса на известния австрийски професор по скулптура и мултимедии Ервин Вурм, който отличава Емил, възлагайки му самостоятелни задачи и упражнения. По време на обучението си във Виена той работи и се издържа сам като първоначално разнася пици, а по късно работодател му става самият Ервин Вурм.

През изминалата 2008 година Емил завърши шести семестър от следването си в Академията за приложни изкуства във Виена. През лятото на същата година, на 24 август, инцидент промени живота му и го прикова към болнично легло. При скок от кей, не по висок от метър, в плитчина на Варненското езеро, счупва пети шиен прешлен. В момента двадесет и три годишният Емил е в съзнание, парализиран от раменния пояс надолу с частична подвижност в ръцете, но с висок шанс за оздравяване. Израелският неврохирург проф. д-р Юлий Трегер (заместник директор на израелската клиника Льовенщайн), който дойде лично в дома на сем. Харизанови, за да прегледа Емил, смята, че за възстановяването му има над 90% шанс.

За тази цел е необходимо събирането на средства за лечение и ехабилитация извън България, надхвърлящи 200 000 евро. Вариантите до момента са два: Изрел в клиниката Льовенщайн и Параплегичен център в Швейцария в клиниката Нотвил. В момента се проучват и други клиники в Германия и Словения.

След преживяната силна депресия вследствие травмата и парализата, Емил възвърна най- силната лечебна сила – вярата и волята си за пълноценен живот.

Сподели в: