Стартира европейското турне на Джон Андерсън

На 14 ноември в зала 1 на НДК една от музикалните икони на 80-те ще посети България, за да изнесе впечатляващ концерт. Това е легендарният вокал на прогресив рок сензацията „Йес” – Джон Андерсън.
Концертът на звездата у нас е част от европейското му турне, което стартира след броени дни. Първата дата е на 11 ноември в Белгия. Турнето ще включва 15 дати, ще премине през Русия, Испания, Швеция, Холандия, Унгария и България и ще завърши в края на декември с концерт в Германия.

Освен брилянтен изпълнител Джон Андерсън  е впечатляващ и като творец. Той обича да експериметира в различни сфери на музиката. По време на своята солова кариера създава много интересни проекти. Преди време той обяви  конкурс за пианисти – изпълнители на симфонична и етно музика. Като резултат, Джон Андерсън в момента работи с девет виртуозни пианиста в няколко вълнуващи нови начинания.

Друг интересен проект на талантливия музикант е идеята му за мащабна хорова продукция, която сам той определя като „рап опера”. За целта е обявен конкурс за хорови изпълнители и рап продуценти. Поредният му творчески експеримент безспорно ще бъде впечатляващ, но подробности около него Андерсън все още не споделя.

По време на посещението си у нас специалният гост ще бъде придружаван от съпругата си Джейн, която винаги пътува с него по време на турне. Звездното семейство пристига в София ден преди концерта – на 13 ноември – и ще отседне в луксозен петзвезден хотел. Специално желание на Джон Андерсън е в деня на концерта за съпругата му да бъде запазено централното място на първия ред в зала 1 на НДК, от където тя ще наблюдава шоуто. За българските си почитатели забележителният музикант е подготвил двучасов сетлист с легендарните хитове на „Йес”, солови композиции и парчета от брилянтните му проекти с гениалния Вангелис.

Афинитетът към музиката е фамилна черта на цялото семейство Андерсън, защото и трите деца на Джон са музиканти. Най-голямата дъщеря – Дебора – пее с френската електронна формация „Elektromuzic” и паралелно с това се занимава професионално с фотография. В световните среди на фотографите нейното име се спряга сред най-добрите в гилдията. Синът на Джон Андерсън – Деймиън – също е музикант, свири на китара в собствената си група „The Blue Pinguins” и композира песни за кокурса за откриване на таланти “American Idol”. Най-малката дъщеря – Джейд Андерсън – е изключително чаровна и талантлива млада певица с няколко успешни албума зад гърба си и турнета в цял свят.

Билетите за концерта на Джон Андерсън са на цена от 25 до 50 лв. и могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, касите на Тикетпро и неговите партньори в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg.

Сподели в: