Стартират „Новелови награди“09

На 1 юли 2009 г. стартира третото поредно издание за новела от млад автор организирано от Kafene.bg и издателство Сиела.
За пореден път отправяме предизвикателство към младите творци, които ще имат шанса да попаднат пред погледа на утвърдени български автори, които ще журират конкурса тази година, а трите най-добри новели ще бъдат издадени в сборник – „Новелови награди“09.

Условията за участие в конкурса е авторите да са на възраст до 25 години, техните работи да са на български език, да не са издавани досега и да са в обем между 50 и 100 машинописни страници.

Желаещите трябва да изпратят своите творби на адрес konkurs@kafene.bg до 15 ноември включително.

Един от авторите ще получи и голямата награда –  400 лв. от Kafene.bg, а трите творби получили най-високи оценки от журито ще влязат в сборника „Новелови награди“09.

Тази година кандидатите ще оценява  жури в състав Людмила Филипова, Йордан Евтимов и Ясен Атанасов – утвърдени български автори.

В миналогодишния конкурс „Новелови награди“08 участваха 26 млади автори от цялата страна. Победител стана Биляна Атанасова на 25 години от Стара Загора, а нейни подгласници бяха Евгени Филипов и Елица Бонева.

Успехът на сборника „Новелови награди“07 и „Новелови награди“08, както и непрекъснато повишаващото се качество на изпращаните творби са предпоставка да очакваме още по-силен конкурс и повече участници през тази година.

Успех!

Сподели в: