Стани тишинавт в Института за изследване на тишината

По време на тазгодишното издание на Empatheast 2015 Институтът за изследване на тишината ще отвори врати на 13 ноември (петък) в Дом на киното между 12 ч. и 15 ч. Всеки, който е готов да стане тишинавт и да се включи в невербалния изследователско-творчески процес на Института, може да го направи като предварително се регистрира за сесията, в която иска да участва на http://bit.ly/empatheast. Сесиите са три – от 12 ч., от 13 ч. и от 14 ч. Местата са ограничени, запишете се навреме и бъдете точни – след началото, няма да може да се влиза.

Вход: За втора поредна година достъпът до Empatheast няма да е с фиксирана цена за вход, а ще се основава на принципа "Плати, колкото прецениш".

* * *

Институтът за изследване на тишината се занимава с изучаване на своя предмет съвсем буквално. Ситуиран в пространството "Отвъд думите", той е институт от нов тип – с отворен достъп за всички, които са готови да навлязат в неизвестното и да се заемат със себеизследване, общуване и сътворчество. Изследователите на тишината се наричат тишинавти. Ти можеш да бъдеш един от тях…

Същността на Института е експериментална, а методите – „научно-поетични”. Структурата му е гъвкава, което позволява материализацията му под различни форми: сесии на музикалната практика LiveTrance Circle; интерактивния спектактъл „Институт за изследване на тишината” на Театър на сетивата "Лабиринт"; сетивното пространство "Островът на Тишинавтите” на Беглика; стая за съзерцание, творчество и невербално общуване в рамките на събитието „Chill Station – in the sky of Sofia”, както и под формата на "Пеперуда в камбана" – концерт-лабиринт за оркестър от тишинавти.

Какво ще се случи по време на сесиите, не може да се каже предварително, тъй като те са истинска творческа лаборатория. Тишинавтите ще изследват тишината помежду ни, както и тази вътре в нас посредством музика, рисуване и сетивни пътешествия.

Снимка: Музикалната колекция на LiveTrance Circle за Иниститута на тишината

Сподели в: