Станислава Кара: Съвременното кино върви към филми по истински истории

Станислава (Стаси) Кара е журналист, автор и водещ на предаването по БиТиВи Синема "Като на кино". След като написа два романа, сега я представям и като автор на документалната книга "Като на кино" (издателство "Колибри".) Премиерата е тази вечер, в "Перото", в 19:00 ч.

Накратко за книгата: Тя ще ни потопи с света на киното първо с разказ за осъществената мечта на Стаси, и след това с истории и интервюта за знаменитости като Кевин Спейси, Уилям Дефо, Никол Кидман, Том Харди, Ема Томпсън, сър Кенет Брана, Камерън Диас, Бенедикт Къмбърбач, Чарлийз Терон, Кейт Уинслет, Еди Редмейн, Алисия Викандер и много други.

Дават ти само 5 минути за всяко интервю, ако имаше възможнот да повече време, с кой артист би искала даговориш по-дълго?

С Кейт Уинслет и Марк Уолбърг! Смятам, че и двамата имат страхотно интересни животи и ако имах време бих си поговорила повече за всеки един аспект от тях.

Когато си толкова близо до звездите, усещали се нещо земно в тях?

Абсолютно! Повечето от тях са прекрасни и истински хора, които работят най-страхотната работа на света! Те са творци и искат да разказват интересни истории, това не им пречи да бъдат и нормални хора.

Имаш ли отговор на въпроса: кое прави един артист звезда?

Срещайки се с тези хора, стигам до извода, че именно мощният им талант е причината да ги възприемаме като звезди! Голяма част от тях изпълват екрана. Сър Кенет Брана или Том Круз на живо са почти колкото мен на ръст, но са гигантски таланти.

За да е ефектно едно интервю със звезда винаги ли трябва да търсиш личния въпрос, за личния живот?

Според мен има начини да разбереш нещичко за личния им живот без да търсиш жълтото. Ако успееш да скъсиш дистанцията с тях чрез приятелско и човешко отношение, те сами ще ти разкажат нещо, което не си подозирал. Никол Кидман ми каза за чувството да живее нормален живот с дъщерите и съпруга си, Крис Прат ми разказваше как възпитават сина си с жена му, а с режисьора Гийермо Дел Торо си говорихме за абсолютно всичко, нямаше никаква бариера. 

Киното е вселена, имаш ли свой пътеводител за нея?

В това как се прави интервю с холивудска звезда моите пътеводители са Елън Дедженеръс и Джими Фалън.

Накъде върви съвременно кино? Какви филми, на каква тематика би искала да се правят повече?

Съвременното кино върви към все повече филми, вдъхновени от истински истории. Това много ми харесва, въпросът е да се разкажат по правилния начин. И именно тук идва на помощ мощната индустрия, наречена Холивуд.

Видео интервю със Стаси вижте ТУК.

Сподели в: