Станислава Кара среща във Варна киното с книгата

Станислава Кара – киножурналист, пътешественик и писател – ще гостува на фестивала "Алея на книгата" във Варна, на 5 август, в 18.30, в книжарница "Сиела", Фестивален и конгресен център. На срещата тя ще рзкаже какво се случва когато киното среща книгата.

Авторката на "Повикът на щастливата случайност" (издателство "Сиела", 2014) ще разкаже кои и защо успяха да станат най-касовите екранизации и автори за тази година, какво търсят продуцентите, когато превръщат една книга във филм и коя щастлива случайност срещна холивудски звезди с книгите на Станислава. Според нея втората й книга "Повикът на щастливата случайност", както и дебютният й роман "Фалшът е начин на мислене" са много подходящи за сценарии и това, разбира се, е нейна мечта да се случи един ден.

И двете книги имат приключенска нотка, както и действието се развива по целия свят. Самата авторка държи да използва само места, които лично е посещавала. Героините й в "Повикът на щастливата случайност", например, се прехвърлят от Лондон в Лос Анджелис, Абу Даби и Тел Авив. Станислава Кара е единствената българска журналистка, която прави разширени интервюта със световни звезди от киноиндустрията като Кевин Спейси, Уилям Дефо, Кенет Брана, Ема Томпсън, Никол Кидман, Тим Рот, Чарлийз Терон, Аманда Сейфрид, Сет Макфарлън и много други. Срещите й се превръщат в репортажи и документални филми, а журналистката води кинорубрика, както и поддържа свой блог на тази тематика. Английската версия на дебютния й роман "Фалшът е начин на мислене" е вече в ръцете на всички знаменитости, с които се е срещала, включително и на продуценти като Дейна Брунети ("50 нюанса сиво") и Лоренцо ди Бонавентура ("Трансфромърс").

"Повикът на щастливата случайност" също ще се сдобие с английската си версия и то още тази есен. Станислава работи по третата си книга в момента и планира да посети филмовите фестивали във Венеция и Лондон тази есен за още близки срещи с холивудски знаменитости.

Автор снимка 1: Диляна Флоренти

Прочетете още:
"Повикът на щастливата случайност" от Станислава Кара
Станислава Кара – Между щастливата случайност и пишещия пътешественик

Сподели в: