Сръбска хардкор инвазия в Студентски град

На трети май, деня в който се открива Осмият Национален Тату Фест в зала Христо Ботев, вечерта в Клуб Toucan Bluzz&Rock близо до залата ще гостуват сръбските кораджии TIHWF (This Is How We Feel) като част от първото им европейско турне. Те идват заедно с друга млада белградска група, Never Lost, съпътстващи ги по време на цялото им турне. Българският съпорт за лайфа са ENVY, които излизат на една сцена с TIHWF не за първи път. В началото на февруари тази година българите гостуваха в Белград на организирания от FIGHT FOR двудневен хардкор фестивал A CALL FOR UNITY II.

Envy
http://www.myspace.com/envyhardcore

Софийската хардкор група ENVY е уникална за българската сцена с това, че основния стил, в който работи е бийтдаун хардкор.

Сформирана през 2003-та, двувокалната банда има за гърба си издадено демо диск, както и участие в сплит диск заедно с поляците Bloodstained и французите Crawling Ground. Тяхна песен има и в компилацията излезнала след ACFU II фест в Сърбия.

Голямо влияние върху музиката на ENVY имат групи като Shattered Realm, CDC, Bulldoze. В края на януари тази година те подгряваха точно за една от тях, Shattered Realm, на лайфа им в столичния Backstage.

Never Lost
http://www.myspace.com/neverlostbelgradestreetoldtothenewhardcore

Същетвуваща от септември 2006-та, групата обича да се самоопределя като „Истински хардкор от белградските улици.” За стила си казват,че е микс от “олд скуул” и “ню скуул” хардкор (каквото и да значи това), а текстовете им са вдъхновени от истински ситуации от улицата.

А също така, Марко Перич, човекът зад FIGHT FOR и барабанист на TIHWF, ни каза, че били супер точни и си стрували разкарването да ги видиш.

This Is How We Feel
http://www.myspace.com/thisishowwefeel

Събират се за първа репетиция някаде 2005-та в Белград. Всички от групата имат опит в предишни формации и затова казват, че TIHWF е резултат от комбинацията на няколко банди. Чрез общата си страст към групи като Rykers, Pro-pain, Madball, Agnostic Front и т.н. бързо намират и звученето на TIHWF като признават голямото влияние, което имат, от NY-ската хардкор школа. И те като ENVY са с двама вокалисти.

Като едни истински кораджии в живота, TIHWF са свързани и с DIY (Do-It-Yourself/Направи-Си-Сам) хардкор организацията Fight For. Неин основател и основен двигател е барабанистът на групата, Марко.

Dark Tatoo Studio, Ниш

http://www.myspace.com/darktattoo_studio http://darktattoo-studio.deviantart.com/

Концертът е съчетан с гостуването на DARK TATTOO STUDIO от Ниш на 8-мия Национален Тату Фест в София, в Зала Христо Ботев. С работата на талантливите тату майстори Деки и Ефгенийе, представящи студиото, желаещите могат да се запознаят по време и на двата дни от фестивала (3-ти и 4-ти май), както и да се възползват от уменията им.

На снимката: ENVY
Фотограф: GRUBY

Сподели в: