Срещи с поети и писатели на Панаира на книгата – Издателство "Жанет 45"

На Пролетния база на книгата НДК, ИК Жанет 45, етаж 2, щанд 206, има богата програма. Ето какво ще се случи

4.06. (сряда)
17:00 на щанда гостува Габриела Кожухарова, автор на статии за сайта "Аз чета – сайтът за твоята книга"

18:00 на сцена, ляв полуетаж НДК, Манол Пейков (издател) и Минчо Костадинов (графичен дизайн и анимация) представят интерактивна детска книжка  – приложение за мобилни устройства: "Малката Божана в подводния свят" от книжната поредица за деца "Малката Божана" с автор Божана Апостолова

18:00 на щанда гостува поетът Ивайло Добрев с новата си книга "Птица в ключалката"

19:00 на сцена, ляв полуетаж НДК, Христина Панджаридис и Мирела Иванова представят романа "Ничия"

5.06. (четвъртък)

16:00 на щанда гостува Преслав Ганев, блог "Литературата днес"

18:00 Иван Брегов и Стефан Радев четат поезия на стълби при Мраморно фоайе (до щанд Жанет 45)

6.06. (петък)

15:00 часа на щанда гостуват Гергана Рачева и Оля Стоянова, редактор

17:00 часа на щанда гостува поетът Манол Глишев

7.06. (събота)

15:00 на сцена, ляв полуетаж НДК, Петя Кокудева представя "Малки същества"

17:00 на щанда гостуват Невена Дишлиева – Кръстева – преводач и Аделина Змей Генова, блог "Книгозавър"

От 3-ти до 8-ми юни на сцената на културната програма – полуетаж „Изток“ може да бъде разгледана специалната изложба на корици, която Асоциация „Българска книга“ организира съвместно с „Денят започва с култура“, БНТ.  Жури в състав от преподаватели в катедра „Книга и печатна графика“ и катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия избра кориците, които да представят на широката публика от любители на книгата най-добрите постижения в художественото оформление на книгата. Изложбата ще бъде част от програмата на Асоциация „Българска книга“ за популяризиране на книгата и четенето и по случай 20-годишнината от създаването на сдружението.

Асоциация „Българска книга“, съвместно с български писатели, поети и преводачи организира Благотворително четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина. В четенето ще участват: Яница Радева, Оля Стоянова, Стефан Иванов, Палми Ранчев, Валентин Дишев, Илко Димитров, Марин Бодаков, проф. Светлозар Игов, Силвия Чолева, Ивайло Добрев, Калоян Игнатовски, Димитър Кенаров, Иван Димитров, Иван Христов, Поли Муканова, Радослав Чичев, Ясен Атанасов, Роман Кисьов, Людмила Миндова, Невена Календула, Митко Новков, Мина Кръстева, Русанка Ляпова, Надежда Московска, Иван Теофилов, Тома Марков. Събраните от благотворителното четене средства ще бъдат предоставени на посолствата на Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина.

Сподели в: