Срещи с авгограф на Панаира на книгата – Издателство "Ерго"

На Пролетния панаир на книгата 3-8 юни в НДК, са планирани серия от срещи с автографи. Вижте програмата на Издателство "Ерго", полуетаж „Запад“, щанд 116 .

Една лястовица пролет не прави. На щанда ни ще откриете цяло ято литературни лястовички, които да ви преведат без лутане в разгара на лятото. Заповядайте на пролетния базар на книгата, на виртуална среща с чуждестранните ни автори и на реална среща с автограф с нашите български автори, едничкия ни безценен капитал.

3 юни, вторник, 18.00 ч.
Среща с автограф с Яна Пункина, Мирослав Христов и най-новите им стихосбирки. „Екстремните метафори на плътта… Става дума за остра, грапава, режеща поезия. За болката от писането и за писането като болка“ – казва Едвин Сугарев за „Частите на тялото” („Ерго“, С., 2013) на Яна Пункина, а според Силвия Чолева в „Зъби“ („Ерго“, С., 2012) „Мирослав Христов по-скоро избива зъби, отколкото да ги лекува“.

6 юни, петък, 17.00 ч.
Среща с автограф с Ина Вълчанова и втория ѝ роман – антиутопията „Записки на свинята” („Ерго“, С., 2013), номиниран за литературната награда „Хеликон”. „Записки на свинята“ е от онези щастливи книги, които ще произведат лаф: за капаците на шахтите, под които се крие каквото си поискаш. Прочетете и ще разберете” – споделя за книгата Ангел Игов.

6 юни, петък, 18.00 ч.
Среща с автограф с Таня Кольовска и стихосбирката ѝ „Такава гъста светлина“ („Ерго“, С., 2012). „Стиховете на Таня Кольовска пускат кръв, но не признават хленчене“ – твърди Кристин Димитрова за нея.

7 юни, събота, 13.00 ч.
Среща с автограф с Йорданка Белева и последата ѝ стихосбирка „Ѝ“ („Ерго“, С., 2012), номинирана за литературната награда „Иван Николов”. „Езикът тук играе същностна роля, “говори” едновременно в интимния регистър на шепота, в игровата територия на ироничните обрати и в деликатната пародия на обществено-политическите изразявания“ – уверява Мирела Иванова.

7 юни, събота, 16.00 ч.
Среща с автограф със Станчо Пенчев и новата му книга с разкази и притчи „Триада“ („Ерго“, С., 2013), номинирана за годишните награди на портал „Култура“ 2014. „Станчо Пенчев е от рядката порода на тихите майстори. Той не бие тъпана за щяло и нещяло. Но тъкмо трудът на тези майстори населява с домове и уют обиталището на българската литература“ – казва Деян Енев за писателя.

7 юни, събота, 17.00 ч.
Среща с автограф с Владислав Христов и най-новата му стихосбирка „Фи” („Ерго“, С., 2013). „Големият талант на Владислав Христов се състои във възможността му да търси и намира нови гледни точки към познатото, всекидневното, а от друга страна, да отваря пролуки към космичното битие на човека” – твърди Силвия Чолева за тази всеобемаща книга.

7 юни, събота, 18.00 ч.
Среща с автограф с Ивайло Иванов и неговите поетични сбирки „Пастирът на мухи“ („Линеа принт“, Троян, 2008), „Песен за бащите на прехода“ („Ерго“, С., 2010) и „Брачни песни“ („Литературен форум“, „Нов златорог“, С., 2013. „Ивайло Иванов е ироничен алхимик, чиято поезия превръща баналността на живота в злато. Въпреки че това е невъзможно“ – заявява Бойко Пенчев за творчеството на поета.

8 юни, неделя, 11.00 ч.
Среща с автограф с Маргарит Жеков и неговите стихосбирки „Незримите прегради” („Ерго“, С., 2011) и „Обречени морета“ („Литературен форум“, С., 2013). „За Маргарит Жеков красотата е проблем, изпитание, повод за преоткриване на собствената душевност“ – казва Галин Тиханов за авторовите стремления.

На щанда ще намерите и стари издания на специална цена от 5 лв., както и най-новите ни заглавия с отстъпка от 20%.

Сподели в: