Среща с писателя Милен Русков

Милен Русков се среща с читатели – на 9 декември, от 18.00 ч. в книжарница "Сиела" в подлеза на СУ "Св. Климент Охридски".

На 18 ноември българският писател Милен Русков заедно с още 12 автори от други страни в Европа бе отличен с наградата на ЕС за литература за 2014 г. на тържествена церемония, организирана от Европейската комисия. Милен Русков заедно с още трима от лауреатите участваха в публична дискусия в Международната къща на литературите Паса-Порта, Брюксел. Писателят бе специален гост в Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз.

Милен Русков е писател и преводач, автор на три книги: „Джобна енциклопедия на мистериите“ (2004), за която получава наградата за дебют „Южна пролет“, „Захвърлен в природата“ (2008; 2011 – издание на английски в САЩ), за която получава наградата „Вик“ за роман на годината, и „Възвишение“ (2011), за който получава наградата „Златен век“ на Министерство на културата (2012), Награда „Христо Г. Данов“ (2012), „Елиас Канети“ (2013), Награда на Европейския съюз (2014).

Организатор е Издателство Жанет 45, в партньорство с Европейската и Международна федерация на книготърговците (EIBF) и Федерация на европейските издатели (FEP). Наградата се организира от Консорциум ( Европейска и Международна федерация на книготърговците, Европейския съвет на писателите и Федерацията на европейските книгоиздатели) от 2009 г.

Повече за романа "Възвишение" прочетете тук.

Сподели в: