Среща с Петър Делчев – премиера на "Трънски разкази" и "Балканска сюита"

На 13 януари, понеделник, в 18 ч. , в ресторант "Рубаят" в НДК ще се състои премиера на "Трънски разкази" и "Балканска сюита" на Петър Делчев.

Има книги, която променят живота. Защото те са самият живот. И защото, когато се потопиш в техния свят, излизаш пречистен и богат. Ако сега за пръв път ще срещнете допълненото издание на "Трънски разкази/Балканска сюита" (Издателство "Сиела"), бъдете готови да страдате, да обичате и да живеете по нов начин.

* * *

"Петър Делчев ни предлага сурова, непдправена проза със свирепа художествена мощ. Пред очите ни израстват словсните картини на един варварски, първичен свят, където битката за живот сродява човека с хищника, а вопълът и воят зловещо се надпяват…" (Александър Чакъров)

"Завладяващи, покоряващи, настръхващи и успокояващи, упояващи, неразумно откровени и заслепяващи… Това са само част от думите, които мога да кажа за прекрасните разкази на Петър Делев, в които той сам не пести цветния си език и с майсторство и талант заплита диви, живи и разтърсващи истории." (Аделина Генова)

„Рядко имаме привилегията да разпознаем класик, преди следващите поколения да го определят като такъв. Освен проникновен народопсихолог, Петър Делчев е и талантлив разказвач с усет за мащаб и детайл. Модерната литература трябва да гледа смело напред в бъдещето, но и да стъпва на здрави основи. И точно това съчетание в творчеството на Делчев е определящо за мястото му в съвременната българска литература.” (Христо Блажев)

Сподели в: