Среща с "Книга за пътя" от Бернар Вербер

На 23 февруари от 19:00 ч., във Френския културен център в София ще бъде представена експерименталната „Книга за Пътя“ на големия френски писател, енциклопедист и провокатор Бернар Вербер (Издателство "Колибри").

Достатъчно смел ли си да поемеш по пътя към себе си? Знаеш ли, че можеш да откриеш нови и вълнуващи хоризонти, дори само ако затвориш очи? Възможно ли е една книга да ти бъде приятел? Да те познава по-добре и от самия теб?

Чуваш ли гласа на книгата?

Не се тревожете, това не е езотерична, нито свещена книга. Наречете я уникален интерактивен експеримент или фин тласък към искреност в разговора със себе си и другите. Наречете я ключ към неизбродимите хоризонти на духа и източниците на вътрешна сила.

„Книга за Пътя” ще ти напомни, че истинските бунтовници са иноваторите! Защото твоят мозък е единствената територия, която заслужава да бъде превзета.

С нейна помощ ще посетиш колекцията мъчителни спомени, които си се опитал да забравиш, но вече не се страхуваш да погледнеш в очите. Униженията. Несправедливостите. Предателствата. Ще разбереш защо и как си реагирал навремето и дали е било възможно да постъпиш по-добре. Ще си запишеш сценариите на провал и хладнокръвно, научно и безпристрастно ще анализираш грешките си. И ще си простиш.

„Книга за Пътя” ще накара тялото ти да се отпусне и да полети в компанията на безценни късчета мъдрост. Като един всесилен повелител на промяната, Бернар Вербер ни показва как да избираме пътищата в живота си и да ги следваме отговорно – с устрем, вяра и лекота. Накрая ще разбереш, че тази книжка носи изключителна сила, но изключителните дела можеш да извършиш само ТИ.

Денят на потегляне е 26-и февруари, час: 19:00, във Френски културен институт, на пл. Славейков N 3.
Бъдете точни, защото капитан на борда ще бъде Кремена Димитрова от ИК „Колибри“, ваш довереник – преводачката Капка Стойкова, а цялото пътешествие се организира с любезното съдействие на Френски културен институт.

Защо „Книга за пътя“? Защото е коренно различна от нейните предшественици. Тя е книга-игра с главен герой читателя; кратко есе в изследване на миналото, настоящето и бъдещето, към другите, към света и към мечтите.
И нека авантюрата да започне… сега!

Сподели в: