Среща с Катерина Евро и книгата й "Тетрадка за рецепти и спомени"

„Тетрадка за рецепти и спомени“ е заглавието на книгата на актрисата Катерина Евро, издателство „Колибри“. Премиерата ще бъде 26 септември, от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”. 

Вечерта ще замеси в сценария си още: Камен Воденичаров, Георги Мамалев, Ваня Щерева, Тончо Токмакчиев, Мартин Карбовски…

Страниците й разказват за любовта, семейството и апетитната храна като символ на близост и уют. Читателят ще намери в тях още: смях, споделена вяра и щуро женско приятелство, подпечатани с ледено узо под звездното лятно небе. В тях се усеща аромат на зрели праскови и топъл хляб, хумор и шум на море, свистящ под гумите асфалт, звън на чаши с вино и лека носталгия по изплъзващото се време…

Преди всичко друго тази книга е дръзко кулинарно свещенодействие. Женска пакост, в която три магнетични дами – Катерина Евро, Милена Попова (съавтор на текста) и Диана Шингарова (дизайнер и фотограф), се впускат на остров Корфу в най-знойните дни на август 2012.

Сърцето и душата на „Тетрадката” си остава Катето Евро, която на 1 септември навърши непонятните 60 години. Тук са заключени нейните любими рецепти, славни моменти и спомените, които я следват навсякъде.

Сподели в: