"Среднощни разговори с един Мистик" от Шерил Симони и Садгуру Яги Васудев

В тази книга си дават среща Изтокът и Западът, скептицизмът и вярата, прагматизмът и мистиката. Това е книга за търсенето на духовно просветление, което минава през различни практики и духовни дисциплини, за да намери накрая своята реализация. Казано е: Когато ученикът е готов, появява се учителят. Така Шерил Симони, която повече от тридесет години се лута в търсене на своята истина, накрая открива Учителя, който може да даде отговори на многобройните й въпроси и да я поведе по пътя на просветлението.
Книгата проследява духовните търсения на авторката, която още от дете се опитва да проумее смисъла на битието и да открие своето място под слънцето. Въпреки че по всички стандарти на западния манталитет Шерил е преуспяла жена (с щастливо семейство, успешна кариера, красив дом), тя чувства вътрешно неудовлетворение, което я тласка да търси по-дълбок смисъл в живота. Разбира, че човек е така устроен, че независимо от всички постижения и придобивки, непрекъснато иска още и още, подтикван от неспирно вътрешно недоволство. Как тогава да се освободим от порочния кръг на търсене-получаване-неудовлетворение? Възможно ли е да получим просветление в този живот и какъв е пътят за освобождение от страданието?

Шерил Симони получава отговорите на тези и много други въпроси от реализирания учител и просветлено същество Садгуру Яги Васудев. Когато го среща, тя разбира извън всякакво съмнение, че това е Учителя, който ще я освободи от заблудите. Но тази свобода има също и цена: налага се да прозре, че много от т.нар. „истини” са просто построения на ума и нямат нищо общо с истинската реалност. По пътя ще трябва да се откаже от множество убеждения и привързаности, трупани с години, за да придобие един нов и разширен мироглед, в който няма място за самозаблуда и самодоволство. Необходимо е искрено вглеждане в себе си и отвореност към новите идеи.

Самият Садгуру Яги Васудев е много интересeн човек: индиец, завършил английска литература, изградил успешен бизнес, привърженик на моторите и високите скорости, скептик по природа. Садгуру Васудев получава просветление на 25 г. и целият му живот се преобръща. Той вижда миналите си животи, чете в другите като в отворена книга и черпи информация директно от Източника. Изобщо има способностите на просветлено същество, които далеч надхвърлят човешките. Но освен с висока ерудиция, той се отличава и с чувство за хумор и изключителна човечност. Разбира, че мисията му е да помага на хората и да начертае пътя към освобождението от законите на кармата. Той създава центрове по йога в Индия и Америка, като името му става синоним на мъдрост и просветление. Високоуважаван в духовните среди, той е единственият духовен учител, поканен да изнесе лекции на Световния икономически форум в Давос четири поредни години: 2006, 2007, 2008 и 2009 г. Той също е делегат на Световния конгрес за мир през 2000 г., организиран от Обединените нации, където са събрани най-влиятелните духовни лидери от цял свят. Интервюиран е от Би Би Си, Си Ен Ен, Ен Би Си, „Нюзуик Интернешънъл” и др.

Отзиви за книгата:

С елегантнa простота, тази книга ще ви помогне да надникнете в дълбините на съзнанието и ще ви покаже пътя към една по-висша реалност.
Дийпак Чопра, автор на „Пресътворяване на тялото, възкресяване на душата”

Никакви високопарни мисли, само истината. Шерил Симони и Садгуру не само я изричат такава, каквато е, но и ни показват как да използваме това знание, за да обогатим и осмислим живота си и да му се наслаждаваме.
Д-р Джо Витале, автор на „Факторът Привличане и Ключът”

Изключителна мъдрост, прозрение и ясна логика, език на поет. Ако прочетете тази въздействаща книга, ще откриете кои сте вие в действителност.
Нийл Доналд Уолш, автор на „Разговори с Бога”

ИК Хермес

Корична цена: 9,95 лева

Сподели в: