Среднощен бяг на двама мързеливци от банда яростни убийци – в екшън комедията "Ананас експрес"

След заснемането на секс комедиите "40-годишен девственик” и "Позабременяла” кинодейците от Апатоу Продъкшънс правят своята първа екшън комедия "Ананас експрес”, среднощен бяг на двама мързеливци и комичният им опит да са едни гърди пред банда яростни убийци. Дейл Дентън (Сет Роугън) е свързан със Соул Силвър (Джеймс Франко) с незаконен бизнес. Дейл благоволява да го посети само, за да закупи първокачествената стока на Соул – рядък нов вид марихуана, наречена "Ананас Експрес”. Но когато става единствен свидетел на убийство, направено от корумпирано ченге (Роузи Перес) и от най-опасния в града наркодилър (Гари Коул), той се паникьосва и изпуска "Ананас Експрес” на местопрестъплението. Когато ги откриват, двамата трябва да спасяват живота си и разбират, че не страдат от параноя, причинена от пушенето на трева. Ако оживеят, могат и да станат приятели.

"Ананас експрес” използва комедията, за да покаже, че не излиза нищо хубаво от това "да се надрусаш”, казва продуцентът Джъд Апатоу. "Тези момчета живеят в бъркотия, без да имат каквато и да е цел и за щастие, това, че за малко не ги убиват, ги кара да се замислят над живота си. Винаги съм искал филмите, които правя, да са много смешни и едновременно да има поука в тях".

Апатоу измисля историята заедно със Сет Роугън, а Еван Голдбърг написва сценария. По това време те са написали вече "Супер яки”.
   
Така се родиха Дейл и Соул. При писането на сценария Роугън и Голдбърг внимават историята да оправдае очакванията на публиката за комедиите на Джъд Апатоу.
   
"Беше прекрасно, че Сет и Джеймс са приятели преди снимките на филма”, казва Шона Робъртсън. "Те имат свой начини да бъдат забавни. Двамата се забавляват невероятно и ще използваме това във филма”.

"Джъд казва, че не иска да прави екшън филми, защото се страхува, че някой ще пострада. Но "Ананас експрес”, който трябваше да е комедия с малко екшън елементи, се превърна в истински екшън филм", споделя продуцентът Робъртсън. "Никой от нас не е правил подобен филм преди, но бяхме развълнувани да се справим с предизвикателството”.

Премиерна дата в България: 24 октомври 2008 г.

Производител: "Columbia Pictures"
Оригинално заглавие: "Pineapple Express”
Националност: САЩ
Световна премиера: 6 август 2008 г.
Времетраене: 111 мин.

Режисьор: Дейвид Гордън Грийн               
Сценаристи: Сет Роугън и Еван  Голдбърг
Оператор: Тим Ор
Музика: Греъм Ревел
Художник: Крис Спелман   
Монтаж: Крейг Алпърт   
Костюми: Джон Дън                     
Изп. продуцент: Сет Роген и Еван Голдбърг                                            
Продуценти: Джъд Апатоу и Шона Робъртсън                                                    
  
В ролите: Сет Роугън, Джеймс Франко, Гари Коул, Роузи Перес, Дани Макбрайд, Амбър Хърд и други.

 

Сподели в: