Спортен летен фестивал на Витоша

На 12 юли, неделя, на Витоша ще се състои Vitosha Summer Fest 2015. Спортното мероприятие, което се организира от Столична община и Асоциация „Арт, спорт и туризъм“ е част от кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Програмата включва състезания по планинско колоездене, планинско бягане и туристически поход.

Дата и място: 12 Юли 2015, Национален парк „Витоша“ – хижа „Момина скала“
Дисциплини: Състезание по планинско бягане. Състезание по планинско колоездене. Туристически поход.
Възрастови групи:
За бягане и колоездене: Юноши, Девойки (16-18г.), Мъже и Жени (19- 39); Ветерани Мъже и Ветерани жени (40+);
За похода: Без ограничения

Условия за участие: Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието . Състезателите да бъдат екипирани с необходимата екипировка – за участниците в състезанието по колоездене крос – кънтри е задължително да са с каски.

Стартова такса
Участниците са освободени от стартови такси.

Трасе: По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

Подкрепителни пунктове: Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.

Класиране и награди: Класиралите се на първите три места в своите възрастови групи и дисциплините Байк крос – кънтри и бягане крос – кънтри, ще си разделят награден фонд от 3000 лева и ще получат медали и материални награди. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

Допълнителна информация:

На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване от Пункт 1 – НС „Васил Левски: и Пункт 2 – автогара „Овча купел“ до м.Златните мостове и обратно след приключване на събитието. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете.

Допълнителна информация на тел. + 359 898 529 240 и на gergana_stefanova@hotmail.com , tshabanski@yahoo.com. Записвания и регистрация на htpp://racetimingbg.com и в деня на Празника – на обособените пунктове по дисциплини.

Ръководител на проявата: Анатоли Илиев – секретар на Организационния комитет на кампанията „София за Европейска столица на спорта 2018“

Track Run Kumata:

Track Walk I love Vitosha
Поход "Обичам Витоша":

All Tracks – Всички трасета:

Сподели в: