"Спомени в прахта" е дебютният сингъл на Люба Илиева от X Factor

Спомени в прахта” е първият проект от програмата „Мтел талант” в подкрепа на младежите с изявени способности в изкуството, науката, културата и спорта. X Factor промени още една съдба.

Още една мечта се превърна в реалност благодарение на най-успешния музикален телевизионен формат у нас X Factor. Предаването превърна един абсолютен аматьор в професионален изпълнител, не без помощта на „Мтел талант” – програмата на Мтел, която подпомага млади дарования в различни области на изкуството, науката, културата и спорта. Люба Илиева е реалният образ на музикалната Пепеляшка, която влезе в предаването, без някога да е ходила на вокални уроци или да е имала ментор, който да й помага да разгърне потенциала си. Нейната плахост доведе до ранното й отпадане от формата, но за краткия си престой там тя стана любимка на публиката.

Яркият й талант не остана незабелязан и от Мтел, благодарение на което Люба стана първият „Мтел талант“ по името на дългосрочната инициатива на телекома в подкрепа на младежите и техните проекти в областта на изкуството, науката, културата и спорта. Програмата има за цел да открива младите надежди, да развива ума и таланта им и да им предоставя необходимата публичност, така че успехите им да достигнат до повече хора.

Тази подкрепа даде възможност на Люба да заработи за първи път с професионален екип при подготовката на дебютния си сингъл „Спомени в прахта”. Със съдействието на „Вирджиния Рекърдс”, както и вокални педагози, хореографи, стилисти, дизайнери, композитори и текстописци, Люба направи една много уверена крачка към началото на музикалната си кариера с първата си песен.
„Изключително съм развълнувана и благодарна на X Factor, на Вирджиния Рекърдс и на Мтел за това, че повярваха в мен и ми дадоха възможност да разбера какво е да се занимаваш с музика професионално! Едва сега разбирам колко труден и отговорен е целият процес, колко усилия и емоции се изискват от страна на много хора, за да се получи един добър продукт, с който артистът да се гордее. Никога не бих могла да направя всичко това сама и наученото през тези месеци след предаването от всички професионалисти, които работиха упорито с мен, е безценен урок за цял живот”, споделя Люба.
Песента, чиято онлайн премиера се състоя вечерта на 13 юли, е по музика и аранжимент на тандема Раф Шилебекс (Белгия) и Тами Инфузино (САЩ), а българският й текст е дело на Павел Николов, който е част от един от най-успешните хип-хоп дуети у нас Pavell & Venci Venc’.

Някои от кадрите във видеото към „Спомени в прахта” са заснети от екипа на режисьора Виктор Антонов-Рик на територията на Гребна база „Панчарево”. Люба влиза смело в ледените води на езерото, тъй като има опит в гмуркането и дори ползва личния си неопренов костюм, за да се въплъти в героинята от клипа. Мъжкият персонаж пък е поверен на най-добрия приятел на певицата Иван Лъчезаров. Стайлингът на двамата е дело на Антония Йорданова, която избира модели на PINKO и Alias Art, за да пресъздаде цялостната концепция на режисьора за визията на героите във видеото. За грима и стила на косата на изпълнителката екипът на „Вирджиния Рекърдс” се е доверил на Слав.

Гледайте видеото във VBOX7:
http://vbox7.com/play:86818b30e0

Сподели в: