„Спомените“ от Давид Фоенкинос

На 10 август Давид Фоенкинос ще ни потопи в „Спомените“ – вълнуващ разказ за отношенията в съвременния свят, за миналото, приемствеността и човешката обич

„Спомените“ (издателство "Колибри", превод: Галина Меламед, 280 стр., цена: 15 лв.) е затрогващо размишление за житейските кризи, за старостта и домовете за възрастни хора, за съпружеската любов и неумението да разбираме родителите си, за желанието да твориш и красотата на предоставения шанс. В личните спомени на героя се вплитат мисли на фигури като Ницше, Алцхаймер, Ван Гог и Гауди, както и късчета от паметта на много неизвестни хора, с които го среща животът. Един разказ, пропит с ведър хумор, благост и топлота. Създаден от перото на човек със забележителна сензитивност.

Роден преди 40 години, Давид Фоенкинос е носител на десетки престижни отличия, а книгите му са преведени на повече от 40 езика. През 2014 г. „Колибри” издаде елегантния бестселър "Деликатност", един от най-награждаваните и обичани романи на писателя, екранизиран с участието на Одри Тоту. Същата година Фоенкинос спечели награда „Рьонодо” за биографичната творба „Шарлот”, посветена на художничката Шарлот Саломон, убита в Аушвиц на 26 години.

Очаквайте Давид Фоенкинос в България!

На 20 август от 19.00 ч. започва срещата с читатели във Френския културен институт в София.

На 23 август от 17.00 ч. големият френски писател ще се срещне с публиката във Варна в книжарница Сиела – Фестивален и конгресен център.

Давид Фоенкинос е специален гост на 23-тото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост” в морската столица.

Откъс от "Спомените" прочетете тук.

Прочетете още:
"Шарлот" от Давид Фоенкинос

"Деликатност" – френски роман с пикантни диалози и ситуации

Сподели в: