Спилбърг ще прави трилър за Уикилийкс

Стивън Спилбърг е решил да създаде игрален филм за Уикилийкс. Вече е купил правата за две книги, писани от журналисти и бивш колега на шефа на уеб сайта Джулиан Асандж, които разказват за вълнуващия му живот от детството до създаването на сайта през 2006 г.
Според слуховете жанрът ще е трилър.

„Представа за това, което мислят да правят от Dream Works, ни дава филмът „Социалната мрежа“. Там Арън Соркин не само използва книга, по която създава филма, но и събира истинските изказвания на свидетелите по делата срещу Марк Зукърбърг. Именно те разкриват детайлите за това как е направен Фейсбук и създават истинското напрежение. Това позволило, филмът да бъде направен без да бъдат купени каквито и да е права от Зукърбърг“, твърди Майк Флеминг от уеб сайта Deadline Hollywood.

Проектът на Спилбърг е най-значимият от серията филми за Уикилийкс, които в момента са в различни етапи на развитие. За новия си филм на Спилбърг се нуждае от сценарист, режисьор и разпределение на ролите. Вероятно ще се нуждае и от край, имайки предвид, че историята с Асандж все още продължава.

Сподели в: