Спечели двоен билет за Великденски концерт в Операта

Играта приключи! Благодарим на всички участници. Верният отговор е Великден. Победител е Д.Чолакова.

* * *

На 11 април от 19.00 ч., в Софийската опера и балет ще се състои Великденски концерт с участието на прочутия кларинетист Джампиеро Собрино. Той е артистичен директор на Арена ди Верона. Искате ли да спечелите двоен билет за концерта? Включете се в нашата бърза игра, като отговорите на въпроса:

В кой период от годината се развива действието в операта „Селска чест” от Пиетро Маскани?

А) Коледа
Б) Нова Година
В) Великден

Очакваме вашите отговорите до 9 април, сряда, 16.00 ч. заедно с двете ви имена на e-mail: konkurs1@kafene.bg.

Същият ден ще обявим победителя като се свържем с него. Късметлията ще вземе двойния билет на касата на Софийската опера и балет преди спектакъла. (ул. „Врабча” 1).

Повече за концерта:
Великден в Операта с Джампиеро Собрино

Джампиеро Собрино е сътрудничил с най-големи диригенти и музиканти, сред които сър Джордж Шолти, Ленърд Бърнстейн, Джеймс Ливайн, Мстислав Ростропович, Лорин Маазел, Рикардо Мути, Волфганг Савалиш, Зубин Мета, Джузепе Синополи, Пиер Булез. Свирил е на сцени в Рим, Неапол, Верона, Монако, Триест, Загреб, Санкт Петербург, Хамилтън, Банкок. Репертоарът му включва творби на Моцарт, Салиери, Доницети, Меркаданте, Понкиели, Вебер, Росини, Брух, Дебюси и др. Представял е премиерно концерти от Ваки, Кола, Галанте и Бакалов.

Сред последните му изяви са участия с „Ню Инглънд Симфони“ в „Карнеги Хол“, с оркестрите на Мексико, Атина, с филхармониите на Киев, Торонто, Вюртемберг и Пекин, с Монреалски камерен оркестър и „Камерата Бохемика“ – Прага. Изнася концерти на
международните фестивали в Авиньон, Прага, Тайпе, Будапеща, Монтевидео, Нанси, Братислава, Стокхолм, Цюрих.

За първата си среща със софийската публика Джампиеро Собрино е избрал творби на Росини, Доницети и Верди/Басси. Ще прозвучат увертюрата от операта „Вилхелм Тел“, Увертюра и прелюдия от „Макбет“, Фантазия за кларинет от „Риголето“.

Втората част  на „Великден в Операта“ включва едноактната опера „Селска чест“ от Пиетро Маскани. Участват солистите Радостина Николаева, Мартин Илиев, Румяна Петрова, Бисер Георгиев, Цвета Сарамбелиева. Диригент е Дамиан Йорио.

Сподели в: