Специални мерки за сигурност на концерта на Мадона

Броени дни делят родните фенове от най-мащабното събитие в музикалната история на България – концерта на една от най-великите жени на планетата Мадона! Еуфорията около мега събитието вече е в пиковата си форма, а техническата подоготовка  за концерта вече тече с пълна сила от началото на седмицата. До заветния 29 август на стадион Васил Левски ще бъде построена най-голямата сцена, пристигала някога у нас, с внушителните 85 метра дължина, 35 метра дълбочина и почти 40 метра височина.

Предвид огромния брой от над 50 000 фенове, които се очаква да посетят шоуто, са предпиети специални мерки за охрана, поверени на компанията за услуги за сигурност ВИП Секюрити. За охраната на концерта ще бъдат ангажирани близо 450 души – това е най-големият брой охранители, ангажирани за концерт у нас до този момент. Осем служители от звено „Лична охрана“ ще пазят персонално Мадона.

Вътре и около стадиона ще бъдат разположени над 2 километра предпазни и обезопасителни заграждения, които ще опишат широк периметър около целия стадион. Ще бъдат оградени подстъпите откъм бул. „Евлоги Георгиев” и стадион „Юнак”, както и откъм езерото Ариана и Борисовата градина. За допълнителна сигурност около зоните с техниката и шатрите на Мадона ще бъдат издигнати специални непрозрачни заграждения.

Ще бъдат обособени 15 зони за сигурност. Входовете на Националния стадион в деня на концерта ще бъдат отворени след 17.30ч, а влизането към секторите ще се осъществява през 38 контролно-пропускателни пункта. Феновете с електронни билети ще минават през специално обособен вход „E-TICKETS”. На входовете на отделните зони на стадиона ще бъде осъществявана и втора контрола за това дали билетът отговаря на съответния сектор.

Специални указателни табели ще бъдат поставени на Орлов мост и до близки около стадиона спирки на градския транспорт, където потокът от фенове ще може навреме да се ориентира за сектора и съответния вход, през който ще става влизането на стадиона. Три информационни центъра ще бъдат изградени на важни точки около стадиона, където публиката ще може да получи информация за отделните сектори, както и указания за хората с електронни билети от къде точно да влязат. Тези центрове ще бъдат позиционирани срещу метростанцията, на Орлов мост и до централния вход на „Васил Левски”.

В зоната за сигурност ще бъдат разположени шест линейки с два медицински екипа, както и един противопожарен екип с необходимия професионален екип. Препопъчително е в деня на концерта по възможност да се избягва придвижването с лични автомобили с цел улесняването на пътния трафик в района на стадион „Васил Левски”. 

Лица под 18 години ще бъдат допускани само с придружител и след задължително подписване на специална декларация, съобразена с изискванията на Закона за закрила на детето. Декларацията за придружител може да бъде изтеглена от сайта на ВИП Секюрити www.vipsecurity.bg.и попълнена предварително или попълването да стане в деня на концерта пред съответния вход на стадиона, където ще има готови разпечатани бланки.

Поради огромния брой посетители на концерта, в деня на концерта се налага спиране на движението на МПС, с изключение на масовия градски транспорт, по бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” в участъка между бул.”Драган Цанков” и площад ”Орлов мост” както следва:

* в посока бул.”Драган Цанков” – площад ”Орлов мост”- за времето от 12.00 ч. до 24.00 ч. на 29 август 2009 г.;

* в посока площад ”Орлов мост”- бул.”Драган Цанков” – за времето от 15.00 ч. до 24.00 ч. на 29 август  2009 г.

Във времевия интервал от 15.00 ч. до 24.00 ч. ще бъде спряно и движението по бул.”Ген. Йосиф В. Гурко” в отсечката между бул.”Васил Левски” и бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” в двете посоки.

Поради наложеното спиране на движението, престоят и паркирането на МПС се забранява и паркираните автомобили ще бъдат отстранени както следва:

* за външния периметър на сектор „Г” – стадион ”Васил Левски” – от 22 август 2009 г. до 01 септември 2009 г., включително;

* за външния периметър на останалите сектори на стадиона – от 27 август 2009 г. до 30 август 2009  г., включително

На стадиона е забранено внасянето на всякакви аудио и видео записващи устройства, а също и на професионални и любителски фотоапарати. Публиката ще бъде проверяна на входовете и при установяване наличието на такива устройства, те няма да бъдат допускани на стадиона. При дъжд се препоръчва носенето на дъждобрани – няма да бъдат допускани големи чадъри, които биха могли да застрашат безопасността на останалите зрители. Абсолютно е забранено носенето на огнестрелно и хладно оръжие, остри и опасни предмети.

Зрители във видимо нетрезво състояние или такива, намиращи се под въдействието на наркотични и упойващи вещества, няма да бъдат допускани на стадиона при никакви условия, дори и при наличието на закупен билет за концерта.

Съвсем ограничени количества билети за шоуто на цени от 100 и 150 лева правостоящи места и 110 лв. седящи места все още могат да бъдат закупени от трите новооткрити каси около стадион Васил Левски, както и от касите на Тикетпро в страната и онлайн на www.ticketpro.bg

Сподели в: