Специални Валентински билети за концерта на Найджъл Кенеди във Варна

„Сподели музиката!“ – призовават организаторите на гастрола на най-продавания цигулар на всички времена в обръщение към влюбените

Само месец остава до голямото музикално събитие на година във Варна – гостуването на виртуоза провокатор Найджъл Кенеди – цигуларят, който промени представите за интерпретация на класиката.

Световната звезда пристига в морската столица на 10 март в Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта, с концерта му официално ще бъде открит Европейският музикален фестивал, който празнува своята 15-годишнина.

Тези дни големият музикант радва меломаните в Лондон с уникален по рода си 5-дневен маратон в легендарния джаз клуб Ronnie Scott’s. В програмата му там са само композиции на Гершуин. Маратонът на Кенеди е едно от изключителните събития за ценители в британската столица. От основаването на клуба през 1959 г. до наши дни на престижния му подиум са се качвали иконите на джаза Чет Бейкър, Ела Фицджералд, Анита О’Дей, Нина Симон, Къртис Мейфийлд, Блосъм Деари, Дaяна Рийвс, Стейси Кент, Кейти Мелуа, Джейми Кълъм, Боби Брум, Уинтън Марсалис, Мадлин Пейро, Чик Къриа, Пат Матини, Джордж Бенсън и Касандра Уилсън. Там е и последното публично изпълнение на Джими Хендрикс през 1970 г. Признат за един от най-влиятелните цигулари на нашето време, Найджъл Кенеди не е обичаен класически музикант. Неговата пънк ориентация го кара да преобръща класическата музика с краката нагоре и го отправя към нови територии като джаза. Кенеди излиза на сцената на лондонския джаз клуб първо през 2009 г. и тогава познавачите на свободната музика сравняват неговите джаз изпълнения с великите джаз цигулари Жан-Люк Понти и Джери Гудман, дори „Гардиън“ пише, че те бледнеят пред неговите стремителни импровизации. Сега, при втората му поява на клубния подиум, цигуларят виртуоз се посвещава изцяло на музиката на Джордж Гершуин.

Във Варна също ще чуем композиции от Гершуин, но и още много други творби, част от коронните изпълнения на виртуоза, събрани в програмата „Бах среща Гершуин“.

В отговор на силния интерес към гастрола на Кенеди, организаторите на концерта от Елит Проджект пускат само до 14.02. специални промо билети за двама с послание към влюбените: „Сподели музиката!“.  При закупуването на минимум 2 билета, цената на промо пропуските е с  5 лв. по-ниска от редовната.

Редовните билети за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 40 до 120 лв. Могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, от мрежата на Eventim в цялата страна – бензиностанции OMV, магазинитe Office 1 Superstore, Техонополис, книжарници Orange, Български пощи, както и онлайн тук.

Сподели в: