Спектакълът „Окото” на Ани Васева

На 8 юни от 20:00 часа в THE FRIDGE, София, ул. „Овче поле” 122, ще се проведе спектакълът „Окото”. Режисьор и автор на текста е Ани Васева със съучастието на Боян Манчев. Сценография Десислава Банкова, фотография и графично оформление Иван Дончев. Участват Елена Димитрова и Петър Генков.

„Окото” е представление, което поставя на изпитание познатите театрални формули. Спектакълът се обръща към структурата на класическата трагедия със средства, които в днешен контекст биват определяни като принадлежащи на „перфорамнса” или „съвременния танц”.
„Окото” е представление за чудовищното – за метаморфозите на тялото; за образа, който обитава ръба между разпознаваемото и безформеното; за ужасяващото и неговото иронично, зрелищно представяне.

„ „Окото” на Ани Васева е от значимите проявления на независимата сцена, в което изследователската работа на режисьор и изпълнители върху философски концепт и превръщането му в пърформанс довежда до нов, собствен вид театрален език.
… истерична поема, която радикализира желанието, насилието, липсата, травмата, взаимосвързаността в един любовен триъгълник. „
Ангелина Георгиева

Вход 7 лв.

За резервации на thefridge@mail.bg

Сподели в: