Спектакълът „В очакване на Годо” гостува в известния московски театър на Армен Джигарханян 

Авторският спектакъл на Деян Донков „В очакване на Годо” ще гастролира на 6 март на основната сцена на Московския драматичен театър, ръководен от известния руски театрален режисьор и актьор Армен Джигарханян. Гостуването е по покана на Българския културен институт в Москва.

Между българския театър и трупата на Армен Джигарханян съществуват отдавнашни топли отношения. Театърът на Джигарханян е гостувал многократно на сцените в София, Пловдив и Варна, самият Джигарханян поставя „Три сестри” на сцената на Русенския театър, а сега се полага началото на ново ползотворно сътрудничество – това между театъра на  Джигарханян и Театър Азарян.

Изборът на гостуващия спектакъл също не е случаен. „Много съм щастлив, че ще гостувам в театъра на Армен Джигарханян, защото той е много близък приятел на Коко Азарян. Казвам „е“ защото вярвам, че хора от техния калибър никога не спират да общуват един с друг – дори и след смъртта. Очаквам с нетърпение гостуването ни в Русия – това е един съвсем друг свят, който е поставил основите на театралния”, споделя по повод гостуването в Москва Деян Донков.

„В очакване на Годо”, по текстове на Самюъл Бекет, е режисьорският дебют на популярния актьор и изразява преклонението и уважението на Донков към любимия му учител по театър и живеене – Крикор Азарян.

Постановката е в редовния афиш на „Театър Азарян“ в НДК. Ролята на Владимир в него изпълнява самият Деян, а талантливият Иван Бърнев е вечно питащият Естрагон.

В останалите роли участват: Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а саунд дизайнът е на Калин Николов.

Сподели в: