"Социална мрежа" излиза премиерно на 15-ти октомври

На 15-ти октомври 2010г. е премиерата на най-обсъждания филм в момента – "Социална мрежа". Лентата проследява сравнително скоро случилото се създаване на най-голямата социална мрежа в Интернет – Фейсбук.

В „Социална мрежа”, режисьорът Дейвид Финчър и сценариста Аарон Соркин, изследват създаването на Фейсбук, най-революционния социален феномен на новия век, през противоречащите гледни точки на страхотно умни млади мъже, всеки от които претендира, че е сред основателите. Резултатът е драма, изпълнена едновременно със съзидание и разрушение, която отразява противоречивата истина и непрекъснато променящите се социални взаимоотношения, които определят нашето съвремие.

Почерпил информация от множество източници, действието във филма преминава от аудиториите на Харвард до работните клетки в Пало Алто, като улавя първоначалното вълнение на първите дни на културопроменящия феномен и начина, по който събира заедно и по-късно разделя група млади новатори. В центъра на хаоса са Марк Зукърбърг (Джеси Айзенбърг), брилянтният харвардски студент, който измисля уебсайта, променил обществото; Едуардо Саверин (Андрю Гарфилд), някога близък приятел на Марк Зукербърг, който осигурява парите за новооснованата компания; Основателя на Напстър, Шон Паркър (Джъстин Тимбърлейк), който представя Фейсбук на капиталистите от Силиконовата долина; и близнаците Уинкълвос, състуденти на Зукербърг от Харвард, които твърдят, че той е откраднал идеята им и го съдят за това.
Всеки има своя история и собствена версия за възникването на Фейсбук – но това е повече от сбор на отделните части на това, което се превръща в многопластов образ на успеха през 21 век – младежката представа за него и действителното му измерение.

В ролите: Джеси Айзенбърг, Андрю Гарфилд, Джъстин Тимбърлейк и др.

Филмографии:
Джеси Айзенбърг (Марк Зукърбърг): „Роджър Доджър” (Rodger Dodger), „Щуротии в лунапарка” (Adventureland) и „Зомбиленд”
Андрю Гарфийлд (Едуардо Саверин): „Сделката на доктор Парнасъс” (The Imaginarium of Dr Parnassus), „Офицери и пешки” (Lions For Lambs)
Джъстин Тимбърлейк (Шон Паркър): Alpha Dog, „Стенанието на черната змия” (Black Snake Moan), „Шрек III” (Shrek the Third)

Премиерна дата в България: 15-10-2010г
Оригинално заглавие: THE SOCIAL NETWORK
Националност: САЩ
Режисьор: Дейвид Финчър
Сценарист: Аарон Соркин
Продуценти: Скот Рудин, Дана Брунети, Майкъл Де Лука и Кеън Чафин
Изпълнителeн продуцент: Кевин Спейси

Сподели в: