София Фюжън Фест започва с концерти, изложби и гаражна разпродажба

Фестивалът започва днес, 23-ти октомври и продължава на 24-ти октомври в двете зали на клуб *Mixtape 5*. Дневната програма включва музикална изложба, гаражна разпродажба, изложение на ръчно изработени инструменти и различни уъркшопи

На първото издание на София Фюжън Фест за първи път на една сцена ще свирят Bulgara, Kottarashky and The Rain Dogs, Oratnitza, Kayno Yesno Slonce, Del Padre, Balkan kHans и още осем български фюжън банди

В дневните часове обаче организаторите са подготвили още куп интересни мероприятия, които ще изпълнят малката зала на *Mixtape 5*.

На 23-ти октомври (четвъртък) дневната програма включва:

14:00 часа: Изложение на ръчно изработени от български майстори инструменти. Участват диджеридута на Николай Стефанов, гайди на състав „Гайдуница“, кавали, изработени от Владо Чифлигаров, флай дръмове с автор Мартин Виденов, както и кахони и диджеридута от майстор Станислав Спасов.

Изложбата на Цветан Узунов ще представи образи на различни музиканти – известни и не толкова известни. В рисуването художникът съчетава смесена техника спрей и акрил, а картините му често участват в различни музикални проекти.

Koncerti.bg station е мобилна платформа, която пътува и гостува на различни фестивали и културни събития. Проектът ще предложи на посетителите музикална информация, материали за различни български банди и техен мърчандайз.

Всеки, който има музикален инструмент, може да го замени за друг или да го продаде по време на музикалната гаражна разпродажба на София Фюжън Фест. Това е чудесна възможност да се сдобиете с нов инструмент и да развиете музикалните си заложби.

16:00 часа: Започва уъркшоп по свирене на диджериду с водещ Николай Стефанов. През последните години този аборигенски духов инструмент навлиза доста успешно сред българските музиканти и е неизменна част от повечето фюжън проекти.

17:00 часа: Уъркшоп по свирене на гайда. Екипът на KabaGaida.com ще даде подробни обяснения относно устройството на каба гайдата, изработката й, както и демонстрация на първите стъпки в използването й. Всички присъстващи ще имат възможност да се докоснат до инструмента, както и да изпробват музикалните си способности.

На 24-ти октомври музикалните изложения в малката зала на *Mixtape 5* са достъпни за посетителите на фестивала до 15 часа. И в двата дни концертите започват в голямата зала от 19:00 часа.

Билети за София Фюжън Фест (дневна + вечерна програма) може да закупите от офиса на Fusion Embassy на ул. Юрий Венелин 12, както и онлайн от  www.fusionembassy.com, www.eventim.bg и www.ticketlogic.bg.
Цени на билетите : от 15 до 30 лв.

Дневната програма на София Фюжън Фест включва музикална изложба, гаражна разпродажба, изложение на ръчно изработени инструменти и различни уъркшопи.

Откриването на изложбата , разпродажбата на музикални инструменти и щанда за дискове е от 14:00 часа. А уроците по диджериду от 16:00 и каба гайда от 17:00.

На място – 20лв (еднодневен) и 30лв (двудневен билет )

В билета са включени дневната и вечерната програма на фестивала.

Сподели в: