София Филм Фест се открива с филм на Рангел Вълчанов

А днес накъде е новият филм на Рангел Вълчанов. Той ще открие 12-то издание на международния филмов фестивал София Филм Фест на 6 март 2008 г. в Зала 1 на НДК. Зрителите ще имат възможност да видят и първообраза А сега накъде, заснет точно преди 20 години. „А днес накъде” ще участва в конкурса на 28-ия Международен фестивал „Братя Манаки” в Македония.

Филмът А днес накъде имаше своята световна премиера като специално събитие на тазгодишния фестивал в Карлови Вари. Първото му представяне в България беше на фестивала „Любовта е лудост” във Варна, където филмът обра овациите на публиката и критиката заедно с две награди (на критиката и на СБФД). Националната премиера на „А днес накъде” се състоя на 18 септември на централния площад в Русе. Събитието даде начало на есенния салон на изкуствата в града.

Филмът е включен в конкурсната програма на 28-ия международен фестивал „Братя Манаки” в Битоля, Македония. Най-старият фестивал за операторско майсторство в света е кръстен на първите кинематографисти на балканите братя Манаки.

В периода до март 2008 г. А днес накъде ще има и други премиери из страната, на които ще присъстват и част от актьорите.

Сподели в: