София Моно 2015 – театрални и музикални вечери във Военната Академия

Спектаклите на Камен Донев и Мая Новоселска блестят в програмата на фестивала

Вижте бързата игра: Играй и спечели билет за концерта на Белослава и Рут Колева.

От 29 май до 4 юни в парка на Военната Академия в София ще се проведе театралният фестивал София Моно 2015. На открито, под звездите гостите ще могат да се насладят на качествени, театрални постановки от афиша на столицата. Тази година в програмата му ще има и две музикални вечери.

29 май – Едно малко радио

На 29 май великолепната Мая Новоселска и нейното “Едно малко радио” ще дадат началото на “София Моно 2015” точно в 21.00 ч. С ролята си в спектакъла, под режисурата на Теди Москов актрисата взе “Аскер 2012” за Главна женска роля, “Икар 2012” за главна женска роля и “Наградата на независимите театрални критици” за 2011 г.

30 май – Живак

В програмата на фестивала следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак” на актьора Димитър Живков. През сезона се състоя 50-тото изиграване на представленито и ако не сте успели да го видите до сега – то не изпускайте възможността да се серщнете с “Живак” – на 30 май.

31 май – Приказка за скитника крал

“Приказка за скитника крал” – адаптация по приказките на Карел Чапек ще зарадва зрителите на 31 май. Постановката е на Столичния Куклен театър, с режисьор Катя Петрова и с участието на четирима невероятни и добре познати ни актьори – Румен Угрински, Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Георги Спасов.

1 юни – “Възгледите на един учител за народното творчество” с Камен Донев

2 юни – "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" с Камен Донев

3 юни – Белослава и Рут Колева

Последните два дни на фестивала ще бъдат музикални, но напълно в стила и духа на театралното събитие.С много специален концерт на Белослава и Рут Колева на 3 юни  – двете артистични дами ще направят своя дебют на сцената на “София Моно 2015”.

4 юни – джаз

Финалната вечер на 4 юни ще бъде джазова – с концерт от поредицата Харлем Джаз. Музикантите Венци Благоев (тромпет), Петър Георгиев (китара) и Димитър Карамфилов (контрабас) ще ни потопят в атмосферата на джаз баровете в New York с енергичен суинг, много блус, грууви боса нова и интересни r'n'b теми.

Билетите за фестивала са вече в продажба – ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg на цена от 10 до 25 лв. Те могат да се закупят и от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център “Гринуич”, “На Тъмно”. Всички събития са с начален час 21.00 ч.

Единствен по рода си, с уникална атмосфера и с изключително качествена програма фестивалът София Моно 2015 е сред най-ярките акценти в културния живот на столицата. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2015 г.

Това е петото издание на фестивала, чийто организатори са Артишок и Столична Община.

Снимка: Мая Новоселска в "Едно малко радио"

Сподели в: