София Комикс Експо 2014

От 15 август до 15 септември в София на улица ,,Шипка" ще се открие международна изложба „София Комикс Експо 2014“. Ще бъдат изложени творби от 104 чуждестранни художника от 17 държави, както и 29 родни творци. Посетителите ще видят някои от най-добрите образци на съвременния комикс.

Като съпътстваща програма са планирани серия от творчески работилници и срещи с творците.

Идеята за изложбата и основната заслуга за реализацията на начинанието е на творците от сдружение „Проектът Дъга“ (част от художниците, които познаваме от страниците на списанието). Целта на сдружение "Проектът Дъга" е възраждането на интереса към българския комикс.

В недалечното ни минало „Дъга“ беше първия досег на българите с деветото изкуството. За една часто от хората то остана и единственият досег.

Организатори на събитието са Съюза на българските художници – Секция Комикс. Секцията е основана през 2012 година. Основната й задача е да подкрепя авторите на комикси в България и да популяризира българския комикс в страната и в чужбина.

Предстои публикуване на съпътстващата програма.

На снимката:
Проектът Дъга: с Евгени Йорданов, Пенко, Гелев, Румен Чаушев, Петър Станимиров, Веселин Праматаров, Антон Стайков, Димитър Стоянов – Димо и Сотир Гелев.

Прочетете още:
Пускат комикс по филма "Здрач"

Белгийска комикс изложба, посветена на джаза

100 художници участват в Национална изложба на българския комикс 2013

Сподели в: