София диша за последно с танци

На 25 август ще се проведе "София диша: Песента на танца". Това е последната неделя от градския фестивал за изкуство, посветена този път на музиката и танците.

От 16 до 21:30 ч. бул. "Витоша" ще стане сцена за бълграски танцьори и музиканти. Всеки ще може да потанцува поп, рок, блус и суинг, хип-хоп, съвременни танци.

На булеварда ще се изяват и професионалните танцьори от Lindyhop.bg с музика от 40-те години на миналия век. В късните часове на вечерта ще има прожекция на първия филм за реге и ямайската култура в България – „Sofia-Kingston-Babylon” – който разказва за проблемите на ъндърграунд музиканта, дръзнал да върви срещу течението на масовата култура.

Там ще видим и ще чуем още: Tango.bg, Fresh Swing Dance и джаз певицата Невен Петрова & The Blue Kites, „Танцово изкуство – Илиев”, Точка БГ, Alice and Wonderband, и Оne Soul.

За всички, които имат талантливи деца – фестивалът дава чудесна възможност за творческо развитие в музикалната сфера. Детски арт център „Приказка” ще проведе на площад „Независимост” първи кръг на кастинг за деца между 5 и 10 години. Победителите ще могат да се обучават от екипа на музикалния педагог и композитор Петър Льондев.

Прочетете още:
Нека София диша
София подиша със слово, мед и сливи

Сподели в: