София в сънища и спомени – премиера на новата книга на Владимир Левчев

На 25 октомври,от 19.00 часа в СГХГ ще се състои премиера на новата книга на Владимир Левчев "СОФИЯ (сънища и спомени)" с участието на автора. Книгата ще бъде представена от Митко Новков.

Света София, майката на Вяра , Надежда и Любов, е едновременно истински човек и персонификация на Божията Премъдрост. В тази книга, освен роден град на автора, София е символ и на житейска равносметка.

"Не можем да се върнем в миналото. Освен, ако не живеем извън времето, в духовния свят, към който литературата води. Но конкретно за новата ми книга- да, "София (сънища и спомени)" е един опит за духовна равносметка.  В тази книга София е както родният ми град, така и символ на житейска мъдрост. И Света София е едновременно истински човек и персонификация на Божията премъдрост. Стихотворенията са предимно нови, а тези, които са стари, са в нов вариант. Книгата има определена структура и включва текстове в свободен стих, в класически стих и в проза. Стихотворенията в проза са мои сънища или спомени от различни години. Има и черно-бели снимки"

 

Сподели в: