София влезе в романа "Софийски дует" на Иван Димитров

На 20 януари, сряда, от 19:00 ч. Издателство "Жанет 45" и Литературен клуб "Перото" ви канят на премиерата на "Софийски дует", роман от Иван Димитров. Книгата ще представят Марин Бодаков, Силвия Чолева и Стефан Икога. Със специалното участие на актрисата Ванеса Лу.

Младият български писател Иван Димитров представя роман, посветен на София. Заглавието на книгата е „Софийски дует” (ИК “Жанет 45”) и в нея се разказва за скандалния и наскоро брутално убит писател Йордан Константинов и незавършената му идея за роман, чийто главен герой да е градът, в който живее – София. Посмъртно, началото на ненаписания роман е преплетено с други негови текстове и интервюта на негови приятели. Крайният резултат е пъстър образ на столицата – понякога красива, друг път грозна. Понякога смешна, друг път тъжна. Град на противоположности и противоречия.

Иван Димитров е автор на четири книги, участник в няколко литературни пърформанси, между които „Актьори срещу поети” в Театрална работилница Сфумато. Като драматург е поставен първо в Ню Йорк, САЩ. В момента можете да гледате пиесата му „ИЗВЪН ЗЕМНО” в Театър Възраждане под режисурата на Васил Дуев.

От автора

Рецензии за книгата:

„Текстът съзаклятнически намигва към постмодерните фасетъчни наративи на ранния Господинов, отваря се към по-отдавнашни експериментални текстове в българската проза, като например „есеистичните” романи на Блага Димитрова.” (Надежда Радулова)

„ Всъщност, Иван Димитров се осмелява да ни съобщи колко двойствено е всичко, от което сме изградени и което обичаме.” (Марин Бодаков)

„Софийски дует” ме накара да си спомня какъв исках да искам да бъда – безкомпромисен, млад и неуязвим.” (Васил Георгиев)

20 януари (сряда), 19 часа
Литературен клуб "Перото", НДК
пл. "България" 1
София

Сподели в: