Софийски фестивал на науката – 70 събития за всяка възраст и професия

Тази година Софийският фестивал на науката ще се проведе от 12 до 15 май и ще предложи истинско космическо приключение.Специален гост на фестивала ще бъде д-р Мат Тейлър, Главен учен на Мисията Розета на Европейската космическа агенция. Тази мисия осъществи първото в историята кацане на космически апарат върху… комета!

До къде можем да стигнем в Космоса?
Коя храна е наистина полезна?
Можем ли да подредим хаоса?
Как се решават загадки от преди 500 години?

Софийски фестивал на науката. Защото искам да знам!
70 събития за всяка възраст и професия.

* * *

*Втора космическа скорост е минималната скорост, с която едно тяло може да се "освободи" от гравитацията на голямо тяло (като Земята) и да напусне неговата орбита.

* * *
Достъпът до изложбите и шатрите с експерименти в пространството около театъра е свободен. За събитията са необходими билети или пропуски.

БИЛЕТИ

Входът за някои от събитията е с билети, както е указано в програмата. Билетите са на цена 5 лева (4 лева за пенсионери) и могат да се закупят от 15 април 2016 г. от касите на Театър София или онлайн чрез сайта на театъра www.sofiatheatre.eu. Срещу закупен билет получавате 10% отстъпка за консумация в Ракета Ракия Бар в рамките на фестивала.

ПРОПУСКИ

Повечето от събитията са безплатни, но е необходимо да си вземете пропуск, за да имате резервирано място. Пропуски за събитията на Голяма сцена и в Камерна зала можете да вземете:

– от 15 април до 11 май 2016 г. от касите на Театър София
– от 12 май 2016 г. до края на фестивала от щанд "Информация" на фестивала

Всички пропуски за събитията в BASF Лаборатория ще се получават само от щанд "Информация" на фестивала от 12 май.

Сподели в: