Софийски контрасти – изложба фотография и живопис

Празника на София ателие-галерия “Арт Муза” (улица 11 август №23) ще празнува с откриването на изложбата си “Софийски контрасти”. Откриването ще бъде от 18:00 часа, а изложбата ще може да видите до 3 октомври 2007 година.

Преди три месеца галерията обяви поредния фотоконкурс, посветен на столицата. Миналогодишният конкурс “На лов за изчезващи гледки от стара София” доказа, че галерия “Арт Муза” напипва живия пулс на събитията като показа на изложбата “Това е София” множество снимки, запечатали наистина загубени паметници на културата. Сред тях беше изображението на т. нар. “къща убиец” на ул. “Алабин”, срутила се по ирония на съдбата точно по време на изложбата.

Сегашният конкурс има за цел да насочи обективите на всички съмишленици към по-широк кръг от проблеми. Те са разделени в три групи контрастни двойки:

1.1. Пренаселване, задръстване и боклуци

1.2. Изчезващите оазиси на парковете и градинките

2.1. Стъкло, бетон и слънце (новото архитектурно пространство)

2.2. Старите къщи и тихите зелени улици

3.1. Бездомните хора и кучета, сираците

3.2. Децата и тинейджърите в ерата на компютрите и телевизията

Първият етап на конкурса приключва на празника на столицата – 17 септември с изложбата “Софийски контрасти”, която ще продължи от 17. IX до 03. X. 2007 и представя подбрана част от снимките на конкурса заедно с няколко картини, които подсилват контраста.

Мнението на обществото ще бъде поставено на първо място и чрез анонимно гласуване публиката ще определи крайните победители в конкурса.

Сподели в: