Софийският Средновековен панаир с нова дата

На 5 и 6 юли в двора на Боянската църква в София ще се състои за първи път Софийския Средновековен панаир. Входът е свободен. Първоначално обявените дати – 21 и 22 юни, бяха отменени заради водното бедствие във Варна и Добрич.

Във форма̀та „жива история” по атрактивен начин ще бъдат пресъздадени бита, занаятите, изкуствата, военното дело и културата на ежедневието през периода XII-XIV в. от региона на България, Византия, Латинския Запад и Изток.

Музей на открито с различни експозиции, демонстрации, презентации, семинари, спектакли, концерти със старинна музика и средновековен базар ще среща посетителите със света на средновековния българин и неговите съседи, съюзници и врагове от Изтока и Запада.

Едно уникално докосване до цвета, вкуса и аромата на Средновековието чрез интерактивна среща с „живата история”.
В панаира ще участват клубовете за исторически реконструкции и възстановки "Модус Вивенди – Средновековно общество в България", Сдружение за исторически възстановки „Чигот” и музикалните групи „Eriney”, “Ambient Folklore”, “Der Dudelgeist” и Дуо “Bass Dance”.

Организатори: Сдружение MODVS VIVENDI – Средновековно Общество в България, със съдействието на Национален исторически музей.

Сподели в: