Софийският духов оркестър ще изнесе коледен концерт на 13 декември

Софийският духов оркестър ще изнесе коледен концерт на 13 декември 2008 г. Той ще започне в 19 часа в Зала "България". Входът е свободен.

Организатори на събитието са Столична община и Дом на културата "Искър". Програмата включва творби на Росини, П. Стайнов, Чайковски, Щраус, Лехар, Фериме и др. Гост изпълнители на концерта ще са Криста, Любо, B.O.Y.A.N. и оперните певици Добрина Икономова и Еделина Кънева. Диригент ще бъде Красимир Илиев, който ще се изяви и като солист.

"Публиката ще изживее едни хубави мигове от това изкуство", сподели на пресконференция диригентът Красимир Илиев. "Очаквам с нетърпение концерта, защото като емоция ще бъде грандиозен. И ние, както и всички слушатели в залата, ще получим едно страхотно настроение за празниците, които ни очакват", каза Криста.

За празничната атмосфера в залата и доброто настроение на публиката ще се погрижи и талантливият млад актьор Дарин Ангелов, който ще "пренесе” гостите в приказната комбинация от популярни класически изпълнения и любими коледни песни.

Сподели в: