Софийската филхармония ще изнесе концерт в Деня на Европа

По повод 9 май – Ден на Европа, Столична община и Представителството на Европейската комисия в България организират Празничен концерт на Софийската филхармония под диригентството на Диан Чобанов. Той ще се състои на утре от 17.30 ч. на площада пред Народния театър „Иван Вазов”. Организаторите са помислили и за капризите на пролетта – при лошо време проявата ще се проведе в зала „Света София” на пл. „Княз Александър Първи” от 18.00 ч.

В програмата ще бъдат изпълнени шедьоври от европейското музикално културно наследство. Сред творбите, които ще бъдат представени са – „Унгарски танци” №1, №5 и №6 от  Йоханес Брамс, „Утринно настроение” и „Песен на Солвейг” от „Пер Гинт” на Е. Григ, увертюрата на оперетата на „Цигански барон” и валсът „Пролетно настроение” от Щраус. Ще прозвучат и незабравими арии от „Травиата” и „Риголето” на Верди, „Джани Скики” на Пучини, „Юдита” и „Веселата вдовица” на Лехар. Солисти са младите певци Валентина Корчакова – сопран и Илиан Недев – тенор.
 
За втора поредна година Столична община отбелязва с разнообразна културна програма 9 май – Ден на Европа. Празничният концерт е традиционна проява но открито, която общината подарява на столичани и гостите на София.

Виж още: Общ концерт обединява Деня на Европа и Деня на победата

Сподели в: