Софийската филхармония на една сцена със Стинг

Вече е известен симфоничният оркестър, който ще има удоволствието да застане на една сцена със Стинг на стадион „Георги Аспарухов”, на 7 юни тази година. Това ще са изключителните професионалисти от Националния филхармоничен оркестър, които най-вероятно ще придружат звездата и по време на концерта му в Румъния. 

Софийската филхармония е най-големият и най-стар симфоничен  оркестър у нас. През дългогодишната си творческа кариера, филхармонията работи с някои от най-изтъкнатите имена на световната класическа музикална сцена, а в състава й влизат едни от най-изявените български музиканти. Репертоарът й обхваща творби от цялата световна музикална история до най-съвременните  произведения. Националният филхармоничен оркестър е високо ценен от гостуващите у нас звезди от световната рок и поп сцена.

На 7 юни, на стадион „Георги Аспарухов” пред Софийската филхармония ще застане младата американка Сара Хикс, която придружава Стинг на част от концертите от Symphonicity Tour 2011. Сара Хикс е от новото поколение млади диригенти, които развиват с лекота многообразието на музикалната си кариера, като смело отварят врати на новаторския творчески подход в класическата музика. Кариерата й я отвежда пред много престижни симфонични оркестри в САЩ, Европа и Азия, сред които Националната филхармония /САЩ/, чикагският симфоничен оркестър, симфоничният оркестър на Сан Франциско, филхармонията на Лос Анджелис, детройтският симфоничен оркестър, филхармонията на Корея и много други.

Билети за концерта на Стинг на 7 юни 2011г., който ще се проведе на стадион „Георги Аспарухов”, все още могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и неговите партньори, както и онлайн.

Изключително успешното турне на Стинг беше удължено с още няколко дати в Европа и Азия. Звездата ще посети и град Казан, Русия на 2 юни. Многобройните му местни почитатели бяха резервирали огромно количество билети за официалния му фен клуб там. 

Творчеството на Стинг предизвиква огромен интерес навсякъде по света, а публиката няма търпение да стане част от лятната магия наречена Symphonicity Tour 2011.

Сподели в: