Софийската опера и балет ще зарадва децата с операта „Бастиен и Бастиена” от В. А. Моцарт

Поради големия интерес Софийската опера и балет ще зарадва най-малките си почитатели по случай Международния ден на детето с две представления. Операта „Бастиен и Бастиена” ще се играе на 1 юни от 11.00 ч. в камерна зала на Софийската опера и балет. На същия ден театърът ще представи и следобеден спектакъл на операта „Аладин и вълшебната лампа” на голяма сцена от 16.00 ч.

Операта „Бастиен и Бастиена” е създадена през 1768 г. по поръчка на виенския лекар Месмер. Волфганг Амадеус Моцарт я написва когато е само на 12 години и насища музиката си с народни песни и танци. Авторът сам дирижира премиерата, а произведението и досега се поставя по всички оперни театри.

Младата девойка Бастиена е тъжна, мислейки, че нейният любим Бастиен я е разлюбил. Тя решава да се обърне към магьосника Колас, който я уверява, че за да си върне сърцето на любимия, трябва да събуди у него ревност. Колас предупреждава Бастиен, че неговата любима може да обикне друг. Накрая двамата влюбени се събират и заживяват щастливо.

Забавният сюжет и леката музика правят спектакъла подходящ за всяка възрастова аудитория – деца и възрастни еднакво ще бъдат привлечени от този шедьовър на класическото изкуство.

Билети се продават на касата на Софийска опера и балет и на касите на EasyPay, както и онлайн през сайта www.sofiaopera.bg, TixGate.com и Eventim.bg в мрежата на магазини Пикадили, Офис 1, Германос и бензиностанции ОМВ.

Сподели в: