"Солта на земята" вдъхновява зелена дискусия на София филм фест

19-ият Международен София Филм Фест кани желаещи за дискусия на тема" Опазване и залесяване на горите в България" в навечерието на Деня на гората – 21 март. „Не ни безпокойте!” е зелена инициатива на София Филм Фест в партньорство с „Прозрачни планини” и международната природозащитна организация WWF.

Кога – 20 март 2015 – 17.00 часа
Къде – кино Одеон

Кампанията „Не ни безпокойте!” е вдъхновена от най-новия документален шедьовър „Солта на земята” на Вим Вендерс и неговия сърежисьор Жулиано Рибейро Салгадо. Филмът разказва историята на Себастиао Салгадо – един от най-талантливите  фотографи на всички времена.

Творбата разкрива живота на легендарния творец, пътуващ през различни континенти, следвайки ритъма на променящото се човечество. През и чрез обектива си, той става свидетел на едни от важните събития в историята на света, запечатва международни конфликти, глад, страховити кризи и масово преселение. Салгадо се впуска в откриването на девствените територии, на дивата флора и фауна, успява да улови с камерата си грандиозни пейзажи като част от един уникален фотографски проект – преклонение пред красотата на планетата, като сериозно застъпва темата за опазването на горите от изсичане и социалната отговорност по залесяването им.

Сподели в: