Снимки от Непал на изложба в SOHO

Фотографската изложба от Непал:"The divine in me salutes the divine in you” може да бъде разгледана в SOHO до 17 февруари. Това е дебютната изложба на Николай Стойков, който предлага 33 от най-въздействащите мигове от преживяванията му в сърцето на Южна Азия.

Трудно е да се опише емоцията от пътешествие из Непал. Онази бедна, но омагьосващо красива страна, сгушена между Индия, Китай и покрива на света.

А когато думите не достигат, за да разкажеш за величествените планински пейзажи, за омагьосващите снежни осемхилядници, за горещите джунгли и дивите зверове, за древните храмове на още по-древните култури, на помощ идва фотографията.

Oбективът на младия талант запечатване само изумителното очарование на хималайската природа, но и чудесното безгрижие и искреното щастие на местния бит, ярко контрастиращи с тежките условия и ниския стандарт на живот в Непал. 

Фоторазказът на Николай ще ви направи съпричастни с най-съкровените радостни усещания, които всеки посетител на тази интересна държава може да изпита.От прашните улици на Катманду и Покхара в навечерието на местната 2071 година, през портретите на усмихнатите жители от китните планински селца, до смиреното преклонение пред грандиозния масив на Анапурна, а след това обратно във вечнозелените джунгли на границата с Индия и по светите места за будисти и хиндуисти.

Информация за автора:
32-годишния Николай Стойков, понастоящем фоторепортер на вестник „Преса“, носи страстта от пътуванята в кръвта си. Роден в София, но израснал във Варна, още от малък той натрупва хиляди километри в движение в емблематичния Кушет Вагон по жп-маршрута между официалната и морската столица.

Веднъж осъзнал стремежа си към откриване на нови светове и хора, бавно, но последователно той опознава голяма част от Европа. След 1 година във Флоренция се мести в Мичиган, САЩ, където завършва графичен дизайн. В Америка за пръв път се потапя в атмосферата на мултикултурнотообщество, съществуващо в пъстра палитра от раси, езиции, традиции и религии. Именно там се научава да разграничава и цени високо същността, спецификата и емоцията на всеки отделен индивид. Точно върху тези характеристики се е концентрирал и в голяма част от творбите си от Непал.

Събитието е част от SoExhibition.

Сподели в: