Снимайте "Часът на Земята" за фотоконкурс

Включете се във фотоконкурс "Часът на Земята" под мотото "Часът на Земята около мен". Той е посветен на "Часът на Земята", който ще проведе на 26 март (събота) от 20,30 ч. до 21.00 ч. 

Снимайте какво се случва преди и по време на инициативата във вашия град, квартал, жилищен комплекс или село. Изпратете на организаторите от WWF. Не забравяйте да ги направите от едно и също място и един и същ ъгъл преди и по време на "Часът на Земята", за да си личи разликата.

Голямата награда е цифров фотоапарат, осигурен от Photosynthesis, ще има 3-те поощрителни награди – печат на снимка, размер 30х40 см, върху канава с подрамка.

За други пет спечелили участници ще има по една от тениските на "Часът на Земята 2011". Най-добрите снимки ще бъдат представени на българския сайт на WWF.

Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за един час, "Часът на Земята" се разрастна и стана една от най-сериозните световни инициативи за борба с климатичните промени.

"Часът на Земята" започна през 2007 г. в Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми угасиха осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.

През 2008 г. това събитие стана глобално движение с повече от 100 милиона участници в 35 държави.

През 2009 г. в "Часът на Земята" се включиха един милиард души в 4189 града в 88 държави.

През 2010 г. «Часът на Земята» подобри рекорда си, защото в инициативата участваха 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4600 града, 56 столици, 8 от 10-те най-големи метрополиса в света, сред които Лондон, Ню Йорк, Париж, Москва, Токио, Пекин, Делхи, Сидни, Найроби, Рио де Жанейро, както и станцията „Дейвис” в Антарктика.

През 2011 г. идеята е да бъде насърчен всеки от нас да направи първи стъпки в ежедневието си към по-устойчив начин на живот и след датата 26 март, на която официално ще се състои "Часът на Земята".

По време на „Часът на Земята 2011” ще угасне осветлението на някои от най-познатите места на планетата – Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, виенското колело "Ландън Ай" в Лондон, Ла Саграда Фамилия в Барселона, мостовете на Дунав в Будапеща, моста през Босфора в Истанбул, Ниагарския водопад, операта в Сидни, станцията „Дейвис” в Антарктика, Таймс Скуеър в Ню Йорк, най-високата сграда в света „Бурж Халифа” в Дубай…

Вижте още:
"Лигата на разказвачите" подкрепя "Часът на Земята"
С безплатни концерти в София и Перник ще отбележим "Часът на Земята 2011"

Сподели в: