Смях до захлас със "Злополучно криминале"

"Злополучно криминале" от Хенри Луис, Джонатан Сейър и Хенри Шийлдс е най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър. Гледайте го, не се пригответе за наистина много смях. Това е типична криминална загадка, в която началото на пиесата става престъпление, а всички заподозрени са затворени заедно, в едно английско имение. Появява се и инспектор, който започва да разследва случая.

Ще открия съвсем малко – пиесата е от типа "театър в театъра". Ще кажа само още: бъдете готови за много смях – още с репликата "Нека трупът да влезе" та чак до края. Междувременно трупът оживява на няколко пъти; дублиращата актриса наистина дублира като реално излиза на сцената, пречка се като играе и повтаря репликите на титулярката; актьорите си забравят репликите; първо казват отговорите, а после – въпросите, зад кулисите често прехвърчат забравен реквизит и костюми; декорите се разпадат; действието на сцената се извършва на няколко нива и зрителят трябва да е готов да следи долния, горния етаж и страничните декори, защото навсякъде е адски смешно. Типични комедийни ситуации, но много наситени и интензивни.

Ами това е – едно педставление, което ще ви отнеме с магическа пръчка житейските тревоги и ще ви потопи в една абсурдна и смешна до сълзи история.

Предупреждение: Ако се случи съседът по стол до вас да ви сръчква от време на време да не се смеете толкова силно, не му обръщайте внимание.

Поздравления за целия екип! Едно представление, направено с много желание и майсторство, с много труд и пот (има много акробатика), който се вижда дори по лицата на актьорите, ако сте на първия ред.

Приятно гледане!

Още за спектакъла "Злополучно криминале" от Хенри Луис, Джонатан Сейър и Хенри Шийлдс

Превод и постановка Пламен Марков Сценография Мира Каланова Сценична акробатика Камен Иванов Музикална среда Мартин Каров Асистент-режисьор Максима Боева Фотограф Елена Ненкова Участват Йорданка Стефанова, Михаил Сървански, Явор Борисов, Пламен Великов, Богдан Казанджиев, Мартин Каров, Константин Икономов, Кирил Бояджиев, Стефан Щерев – Чечо, Димитър Живков, Полин Лалова, Тодор Близнаков

Може да гледате "Злополучно криминале" на 9 и на 19 май и на 3 юни.

Цялата програма за месец май вижте тук:

Изневери, операция и танго – през май в Сатиричния театър

Сподели в: