Смъртоносен уикенд

Една изпълнена с напрежение история, в която щатски шериф се бори да защити живота на кандидатка за президентския пост, мишена на изобретателен наемен убиец – за това се разказва в новия роман на Ридли Пиърсън, който излиза на български под крилото на издателска къща Хермес на 30 юли.

Сън Вали, Айдахо, е любимият планински курорт на богатите и амбициозните. Великолепната природа и атмосфера на градчето стават фон на изпълнена с напрежение история за борбата между маниакален убиец и доблестен шериф.

Елизабет Шейлър се завръща в градчето Сън Вали като главен оратор на провежданата от милиардера Патрик Кътър медийна конференция. Сбирката е дългоочаквана и рекламирана, на нея ще присъстват най-богатите и властни бизнес магнати. Популярна като главен прокурор, от нея се очаква да обяви своята кандидатура за президентския пост. За Кътър това е невероятен успех, но за Уолт Флеминг, настоящия шериф на окръга, се превръща в истински кошмар, защото сигурността на Шейлър зависи най-вече от него.

Осем години по-рано Елизабет оцелява при смъртоносно покушение, а той е бил единствената пречка пред неизвестния убиец. Флеминг не се съмнява, че животът й отново ще бъде в опасност. Подозренията му са основателни: още преди започването на конференцията  властите получават потвърждение за планирана заплаха за живота на Шейлър.

Започва истински сблъсък на интереси между службите за охрана – местната полиция в лицето на шерифа, ФБР и личната охрана на Кътър. Но никой не приема предупреждението на Флеминг за сериозността на заплахата, докато убиецът не достига до самата кандидат-президентка. А Флеминг е подложен на непоносимо напрежение, тъй като върху главата му се изсипват внезапно жестокото убийство на съпругата на местен богаташ, арестът на племенника му и появата на баща му, довял със себе си неприятни спомени от миналото.
В красивото и спокойно градче се развихрят политически интриги и подмолни игри. До кулминацията на конференцията остават броени часове. Убиецът е подготвил своя план с маниакална прецизност. Ще успее ли някой да го спре?

Корична цена – 8,95 лв

Сподели в: