С/мислено лятно четене в края на юли

На 21 юли от 19:00 ч. в кафе-клуб "Влайкова" ще се състои лятно С/мислено четене. Събитието е организирано от младежкия литературен клуб "Отвъд кориците", като целта е да бъдат представени пред публика млади и талантливи автори, обединени от любовта към изкуството.

"Идеята на С/мисленото четене е всеки да може да се докосне до света на твореца, усещайки неговия мироглед, неговите чувства, мисли. Надяваме се, че чрез литературата всеки ще може да се замисли за света, в който живеем и ще оцени истински стойностните неща в живота. А именно същественото си заслужава. Заповядайте да споделим с вас частица от себе си", споделя Денис Олегов, един от съоснователите на клуба.

"Отвъд кориците" вече организира едно литературно четене през април, като в него взеха участие седмина талантливи младежи. Лятното издание на С/мислено четене обаче ще бъде уважено и от специален гост. Гвоздеят на вечерта ще бъде писателят Иван Русланов, който е автор на три книги. Последната от тях "Среднощни светлини" е в класацията на 50-те най-продавани български книги в класацията на книжарници "Гринуич". Русланов е автор и на фентъзи-романа "Черният ангел", както и на сборника с разкази "Искри човечност". Много от разказите на писателя са награждавани в различни литературни конкурси.

За повече информация, посетете Фейсбук страницата на събитието.

Сподели в: