С/мислено априлско четене

Група младежи се събират на 27 април от 20:00 ч. в кафе-клуб "Влайкова" на "С/мислено априлско четене". Идеята и организацията е на Денис Олегов, автор на блога "Олеговизъм". Участниците са девойки и младежи от различни софийски гимназии, обединени от любовта към писането и музиката.

"Ако си мислите, че днешните младежи само си клатят краката лекомислено, това събитие ще ви разубеди. Ще ви споделим частица от себе си,отразявайки нашите светове със силата на словото. Нека всеки от вас се замисли за наистина същественото в живота – преодолените трудности, дългия път към успеха, себеосъзнаването, чувствата, любовта към най-близките ни, почитта към тези, които се жертват, за да ни има. Всичко това ще ви предоставим благодарение на стиховете и разказите, които се откъсват от душата на твореца" – споделя Денис.

До момента са се записали за участие:

Денис ОлеговПише стихове и разкази на три езика. Автор е на три стихосбирки – „Римодрасканици“, „Раздвоението на една душа“ и „Ледена жар“. Поезията е неговият начин да изразя себе си. "Като дете от смесен брак няма как да не се вдъхновявам и от български, и от руски автори. Харесвам стиховете на Есенин, както и на бардове като Висоцки и Егор Летов. От българските автори се възхищавам на Ботев, Яворов, Смирненски, Димитър Воев. Вярвам, че човек може да постигне всичко. Но с цената на изключителен труд." – казва Денис за себе си.

Анна Аврамова – Тя е на 16 години, пише стихове и разкази, има две издадени книги, а втората – "Изключението" излезе съвсем скоро.В своето творчесто Ани ни показва света такъв, какъвто е – изпълнен колкото с чиста любов, толкова и с безнадеждна тъга. Тя не бяга от реалността, а към нея.

Мартин Петров – Той също е на 16, но вече има стотици публикации в интернет и пет издадени книги, две от които с проза. Пише, откакто е на 9 години, а първата си книга издава през февруари 2013 година, когато е на 13. Творчеството на Мартин събужда патриотичното във всеки българин и кара читателя да се замисли в какво общество живеем. "Моите неща са простички, но който се замисли над тях, ще открие много повече", споделя той.

Цвети Рангелова – 17-годишната авторка има разностранни таланти, като освен, че пише стихове, разкази и приказки, композира и изпълнява свои авторски песни. Определя се като странна птица, но никой не знае защо точно птица. Вярва, че е дошла от Луната или някоя паралелна вселена, но можем да разберем коя е нейната планета само чрез творбите на Цвети. Има и свой ютуб канал .

Божидар Иванов – Той  е съосновател на литературния клуб Отвъд кориците . Като човек с разнообразни интереси, той ще ви накара да се замислите върху множесто теми – фантастични и реалистични. Амбициозният младеж в момента работи върху сборник с разкази и организира ежемесечните срещи на "Отвъд кориците".

Повече за събитието и участниците – вижте на фб страницата.

Сподели в: