"Слънчеви послания” – изложба-живопис на Силви Басева, Дарина Янев, Андрей Янев, Петър Савов

Галерия Артур
представя

„Слънчеви послания” – живопис
изложба на
Силви Басева, Дарина Янев, Андрей Янев, Петър Савов

Откриване – 18.06 – вторник, 18.30

Галерия „Артур” представя „Слънчеви послания” – съвместна изложба живопис на Силви Басева, Дарина Янева, Андрей Янев и Петър Савов.Обединява ги дългогодишно приятелство, но и общото преклонение към Природата – вдъхновител и творец.
Подбраните творби в експозицията са работи от ежегодно провеждания пленер „Художници, Балчик, Любов”, осъществен като проект от авторите със съдействието на община Балчик. Наименованието на пленера е и символичен анонс за съвместната им изява в настоящата изложба.
Пейзажът не е само уловен миг или състояние на природата. Късчетата реалност, проникнали в съзнанието на твореца и преминали през личната изразност и цветоусещане, различна техника и интерпретация, подчертават индивидуалността, но изграждат и цялостна картина за общо преживяване.Времето спира в миговете на сливане на природата с твореца.
Сред вълшебните градини на Двореца край Балчик, в стапящата се синя граница между море и небе, в дългите сенки на кипарисите, проблясва слънчевата светлина. Четирима изявени творци посрещат лятото в галерия „Артур”със своите „Слънчеви послания”.

Адрес: София 1164, пл.„Журналист”, ул.„Цанко Церковски” 36
Работно време: Понеделник – Петък 11-14/16-19 ч.

Сподели в: