Случки с ангели и хора“ в галерия Шмиргела“

Големите християнски празници обикновено провокират да бъдем щедри. За съжаление това се случва няколко пъти в годината, но привлечени от прекрасната идея да зарадват някой непознат много хора успяват да намерят място в живота си за този така важен жест към другите. Децата лишени от родителски грижи получават дрехи, храна, играчки. В повечето случаи те както и дарителите остават невидими един за друг и само можем да ги видим по телевизията как усмихнати носят кашоните с подаръци.

Проектът “Направи ангел с мен “ е резултат от желанието ни да извадим от анонимност  част от тези деца, да ги покажем като индивидуалности, творци, личности с интересни представи за света на хората и ангелите. В продължение на една седмица децата рисуваха и моделираха от глина и хартия ангели заедно с известни български художници – всички участваха с голямо желание и нетърпение да видят крайния резултат от усилията си. Успяхме да запечатаме тази хубава енергия на лента – разговорите, усмивките, старанието да изненадаш с идеята си и начина, по който я представяш. Накрая се оказа, че никой няма желание да се откъсне от магическата атмосфера в галерия "Шмиргела" – художниците обявиха, че са готови да продължат заниманията  с учениците си, имаше нови и нови деца, които не успяхме да поканим. Изложбата “Случки с ангели и хора” показва и разказва за един приятелски контакт с основна цел – творчество. Или  както каза една от художничките – най –добрият резултат от нашата работа ще бъде следващ проект, в който известни деца работят с български художници. Всички ние си пожелаваме това да се случи!

Каним всички желаещи да намерят своя ангел преди Kоледа на 20 декември 2007 г. от 19 часа в галерия Шмиргела (улица "Паренсов" 30).

Сподели в: