"Случайности, съвпадения и щастливи открития в историята" от Грегорио Довал

Книгата "Случайности, съвпадения и щастливи открития в историята" от Грегорио Довал излезе в поредицата "История инкогнита" на издателство "Сиела". Преводът от испански е на Ангелина Димитрова. Цената е 16 лв.

Най-нечуваните случайности, най-невероятните съвпадения, най-изненадващите изобретения и открития

Грегорио Довал завършва журналистика. Следва психология, социология и философия.
Повече от двайсет и пет години съчетава дейността си като сценарист, автор и режисьор на телевизионни програми и издател  със заниманията си като писател. Автор е на книгите Кратка история на Дивия запад, Кратка история на американските индианци, Кратка история на каубоите, Кратка история на завладяването на Запада  и Кратка история на хилядолетен Китай.

Ще бъдете изумени от изобилстващите в историята случайности, от неволните открития, от всички щастливи попадения и обрати, в които се намесва късметът, от най-невероятните съвпадения, довели до неочаквани последствия…
Научете за случайното откриване на захарина и за предсказанията, свързани с потъването на кораба „Титаник“. Запознайте се с литературни произведения, предрекли катастрофи, корабокрушения, и дори с картини, чрез които стават известни случаи на канибализъм.
Тази книга съдържа любопитни анекдоти, шокиращи теории, необясними събития и невероятни подробности, които ще накарат читателя да остане със зяпнали уста. Той ще надникне в кухнята на официалната история, разказана с чувство за хумор.

Знаете ли, че…

…петнайсет години преди стъпването на човека на Луната един писател научен фантаст го предрича със следното изречение в свой роман: „Първият космически кораб кацна на Луната… и от него слезе майор Армстронг…“?

…писателят Марк Твен се появява на бял свят с Халеевата комета и както самият той обичал да казва, го напуска заедно с нея?

…през живота си американският горски пазач Рой Съливан е поразяван седем пъти от мълнии, без да претърпи кой знае какви поражения, а накрая… се самоубива, депресиран от смъртта на жена си?

…през месец май 1863 г. близо до река Мисисипи се осъществява единственият случай на „изкуствено оплождане с куршум“?

Сподели в: